resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10432
    3 kulvardan elenen, 3 kulvarda da benzer hatalar yapan ve hatalarında ısrar eden teknik direktör, öncelikle gelmeden önce de kendisinin oyun tarzını sevmediğimi, hatta eleştirdiğimi de ekleyeyim bu güne özel değil, başakşehir macerasında da berkay özcan ve mehmet topal ikilisine bağımlı olmuş ve kötü oynadıkça bu isimlerden vazgeçememiş, ikisini de mevkilerinden farklı bölgelere kullanmış, iki oyuncu da kötü oyuna devam edince ve üst üste kötü sonuçlar çıkınca sonunda da takımdan yollanmıştır, o süreçte dikkatlice kendini izlemiş ve bizim seviyemizde olmadığını düşünmüştüm, yanılmışım. yanılmışım çünkü galatasaray'da çok başarılı oldu, en azından ligde çok başarılı.

    şimdi hatalarını söylemek gerekirse, okan buruk 4-2-3-1 bağımlısı bir teknik direktör, hak veriyorum kendisine, şu an elit teknik direktörlerin çoğu bu taktiği kullanıyor ama doğru oyuncularla kullanıyor. torreira'nın ekstra performansı sayesinde ayakta kalan galatasaray bu oyunu kaldıramıyor torreira olmadan ama ısrar edip torreira olmayınca da benzer oyun oynanmaya çalışılıyor, berkan ile yanında fiziken bitmiş oliveira ile bu oyun oynanmaz.

    diğer hatası da oyuncuları mevkileri dışına fazlaca çıkarması, kaan ayhan 6 numarada iyi oynarken kaan neden bir daha hiç denenmedi diye kimse sormuyor, şimdi sağ bek yoktu demeyin sağ bek olan dönemde de kullanılmadı birden geri plana atıldı, 4-5 maç hiç kullanılmadı, kullanılınca da stoper olarak kullanıldı, şu an sağ bek olarak hiç verimli değil. benzeri barış için de geçerli oldu, barış sol bekte çok iyi oynarken birden en kötü oynadığı sağ kanat pozisyonuna atıldı, berkan çok kötü sol bek performansı verirken ısrar edildi ve barış'ın sol bek oynamadığı avrupa maçlarında berkan'ın kötü oyunuyla kaybettik, 4+ gol yedirdi. ısrar neden edildi, berkan sol bek olamayacak bir adam, barış daha iyi mücadele ediyorken ne gerek vardı?

    diğer bir sıkıntılı konu, oyuncuların asla hazır olamaması ve iletişim eksikliği, biz takımda ne olduğunu, oyuncuların sakatlıklarına bile hakim olamıyoruz. icardi mesela benim azıcık araştırmamla 3-4 ay dinlenerek geçecek bir sakatlık yaşadığını görebildim ama bu hiç anlatılmadı, benzer sakatlıklarda oyuncuların sakatlık süreçlerinin uzadığı, dinlenmezlerse sakatlıkların ilerlediği söylendi ama ısrarla oynatıldı ve hiç açıklama getirilmedi, taraftarı da icardi'ye düşman durumuna getirdiler. hadi sakatlık geçti diyelim bu adam neden hazır duruma gelemedi, oliveira sadece göğüs kası sakatlığı yaşadıktan sonra neden fiziken yok oldu, davinson bile sakatlık sonrası sağlam dönemedi. bu normal değil. oyuncular suçlanacağına neden teknik ekip hiç suçlanmadı?

    daha uzar gider, normal bir sezon geçirmiyoruz ama okan buruk da çok formsuz ve eleştirilemez noktaya gelmiş nasıl olduysa, 1 süper lig şampiyonluğu alınınca böyle bir durum olmamalı, lig performansı yeterli ama ismail kartal'ın da lig performansı yeterli, onun için burada söylenenler ki bence de çok kötü teknik direktör okan hoca için tam tersi konumda, 2 ayda elenilen 3 turnuva varken neden eleştirilemiyor, neden eleştirme modu açınca direkt ofsaytlanıyoruz anlamıyorum. galatasaray tarihinin en büyük ismi 8 şampiyonluğa sahip terim burada eleştiri yağmuruna tutuluyordu o zaman neden eleştiri yapanlar el üstünde tutuluyordu da okan hoca eleştirenler tü kaka oluyor?
App Store'dan indirin Google Play'den alın