resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 3387
    kendisinden bekleneni veremeyen galatasaray futbolcusu.

    ben, hakkında herkesin konuştuğundan farklı olarak beni rahatsız edenleri söylemek istiyorum.

    üç tane basit şey beni her seferinde geriyor ve nasıl diye sorguluyorum. bir ingiltere altyapılı, manu görmüş, premier lig’de takımının efsanesi olmuş, değeri 70-80m euroları görmüş bir futbolcu olarak;

    birincisi dribling ve kontralarda koşularıyla ün salmış bir futbolcu nasıl her kontrada dümdüz topla akıp gidemiyor ? çalımdan bağımsız konuşuyorum. yardırsa şu an 3-4 gol ya da asisti fazladan vardı. ama her seferinde savunmacılar yetişiyor ve ya topa basmak zorun kalıyor ya da geç zamanlamalı bir pas çıkarıyor ve atak ölüyor.

    ikincisi pas. basit ya da komplike, üçüncü bölgede hiçbir pası yerini bulmuyor. pasların hızını ayarlayamıyor.

    üçüncüsü ortalar. ortalarıyla nam salmış biri değil, evet. ama benim algımın ermediği nokta, alışkın değilsindir, çalım atıp çizgiden pası tercih ediyorsundur, ki yapılabilirse zaten daha güvenli bir yoldur asist için tamam da bel hizasının üstünde orta açamıyor. tercih etmelik bir durum değil, lazım olduğunda ya da yapması takıma bir avantaj getireceği hiçbir durumda yapmıyor. çoklu halde marke edilmişse bazen orta açmak zorunda kalıyor onda da toplar rakibin ya beline ya göbeğine çarpıp uzaklaşıyor.

    (bkz: 2023-2024 sezonu)
App Store'dan indirin Google Play'den alın