• 63
    bugün nihai kararın verileceği söylenen, toplantısı normalde 13:00'te başlayacağı duyurulan ihale.

    bein sports'un ihale şartlarında tff ile anlaştığı dedikodusu birkaç yerden piyasaya sürüldü toplantı saatinden önce fakat kaç saat geçmesine rağmen henüz bir ses çıkmadı. şahsi görüşüm bein sports'un bir şekilde ihaleyi alacağı ama maddi şartların kulüpleri pek de memnun etmeyeceği yönünde. çünkü bilindiği üzere bein ihaleyi döviz bazlı değil türk lirası bazlı olarak imzalamak istiyor. bununla birlikte banka teminatı verme taraftarı da değiller. verdikleri tek olumlu vaat kamera ve yayın alt yapısını geliştireceklerini söylemeleri.

    tff'nin bu gibi maddi farkları görmezden gelip bein'den yana istekli olmasının sebebi de söylenene göre üye havuzu. mevcut üyeliği devam eden kullanıcıların yeni bir yayıncıya üye olması maddi bir kayıp olarak görülüyor ve ilginin düşük kalacağı düşünülüyor.

    muhtemelen bugün sonuca varır. yine de ihale kanununa tabii olmadığı için tff istediği esnekliği gösterebilir ihale şartlarında. ihale süresini uzatabilir, yeni teklif isteyebilir, ihaleyi yenileyebilir vb vb. şahsi fikrim 150 milyon euro sabit gelir şimdilik bizim gibi leş ligler için iyi bir fiyat. bunu yıldan yıla erimeyecek bir şarta bağlayarak kamera/görüntü kalitesini yükseltmek şartıyla bein'e verirlerse olumlu bir anlaşma olarak yorumlarım. yoksa zaten pek bir beklentim yok ne tff'den ne yayıncı kuruluştan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın