resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10350
    kendisi teknik direktör olarak elazığspor zamanlarından beri takip ettiğim ve çok beğendiğim bir isimdir. uzun süre galatasaray'ın başına geçmesini bekledim ve belli başarıları elde ettikten sonra, şimdi bizimle başarıdan başarıya koşuyor. sparta prag yenilgisi bizim için ne kadar büyük bir hezimet olduysa, eminim ki kendisinin de o geceden beri gözüne uyku girmiyordur. adam galatasaraylılığının yanında futbolu da kafaya takmış bir isim ve şüphesiz çok daha iyi yerlerde olacak ya da bizi çok daha iyi yerlere getirecek. kendisine inancım çok yüksek.

    sadece bir eleştirim var kendisine dair. genç oyunculara hiç ama hiç güvenmiyor. bakmayın burada yazılanlara, gayet potansiyelli oyuncular var ve 5-10 dakikalık sürelerde bile ışık verdiler hep. barış alper yılmaz sol bekte gayet iyi oynamaya ve sağ taraftakinden üstün performans vermeye başlamışken, gaziantep fk maçında berkan kutlu yerine sol beke geçip baskıyı kurmamızı sağlamışken ve jeneriklik bir golle maçı kazandırmışken, takımda sağ bek olmadığını düşündüğü için yine sol bekte berkanla devam etti diğer maçlarda. yanlış şurada ki, takımızda as mevkisi sağ bek olan ve altyapılarda bu mevkide parlayan ali turap bülbül var. sadece bir maçta ve o da ilk maçında 20 dk ürkek oynadı diye oyuncudan bu kadar çabuk vazgeçilirse kaan ayhan kırmızı kart gördüğünde takım maalesef böyle dağılır işte. her maç 10-20 dk arası süre alsaydı ali turap idame edemez miydi o bölgeyi 70'ten sonra? rakip takımdaki oyuncular çok mu iyiydi ondan? ya da baran oynadığı kısacık sürede bile parlamışken türkiye kupası'ndaki ümraniyespor mücadelesinde, berbat halil dervişoğlu yerine oynayamaz mıydı? hamza akman bir kez bile as takımla ilk 11'de denenemez miydi mertens yerine? efe akman rahat maçlarda 10 dk oynatılıp alıştırılamaz mıydı ortasahaya bambaşka bir profil ve oyunun oyuncusu olarak? taktiksel bir elastikiyet yaratmaz mıydı bu oyuncular? o zaman neden kadroya alıyoruz? tecrübe çok önemli ama oynadığı her maç hata üstüne hata yapan sergio oliviera aylarca oynamadıktan sonra bile döndüğü ilk maçta oyuna sokulacak kadar mı üstün bu gençlerden? sadece eyüp aydın süre alabiliyor ara ara, o da ndombele'yle birlikte girip onun zaaflarını kapamak için ki bu çocuk da zaten bayern münich'ten geldi. 1,5 yılı geçtik sevgili okan buruk'la. takıma artık altyapı oyuncularını monte etmesi gerek bence. sıkıştığımız zaman oyuncuların mevkilerini değiştireceğimize, o bölgenin genç oyuncularını rahatça koyabilmeliyiz.

    avrupa takımlarını görüyoruz işte. her şey dinamizm. düşük seviyeli avrupa takımlarına elenmemizin nedeni de aynı. okan hocam da diğer türk hocalar gibi tercihini hep tecrübeden yana yapıyor ama sonuç da hep olayazıyor, hiç bir zaman olmuyor. ben kendisinden bu konuda artık daha cesur adımlar atmasını bekliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın