• 20
    şarkı söyleyerek geçimini sağlayan bir vatandaş. bu ülke için mühendis de bir şeyler yapıyor, öğretmen de bir şeyler yapıyor. belki de o insanın fikirleri, düşünce yapısı gerçekten de ülkeyi ya da insanlığı bir adım öteye götürecek yapıda, ama mavi tiki olmadığı için ya da tanınır bir yapıda olmadığı için sesini duyuramıyor.
    bizim ülkemizde şarkıcılar ise topluma hitap ettikleri için, daha fazla tanınır oldukları için toplumsal olaylara ya da kendince yanlış gördüğü olaylara sosyal medya üzerinden rahatlıkla ses çıkarabiliyor.
    kimsenin birbirini kandırmasına gerek yok. en nihayetinde şahan gökbakar gökhan özoğuz'un bu yaptıklarından daha fazlasını sürekli bir şekilde yapmakta. onu da eminim ki fenerbahçeliler gömüyordu. recep ivedik işte ne olacak, izlemeyin bu adamın filmlerini vs diyorlardır. gökhan özoğuz fenerbahçeli, bu adam da kendine göre bir şeyler söylemiş işte. parçalıya göre yanlış, çubukluya göre doğru cümleler olarak nitelendirilir, olur biter. genelde şarkıcılar, film yıldızları siyaset ve spor özelinde çok keskin cümleler etmemek isterler. zira her kesime hitap edip, herkesin şarkılarını dinlemesini isterler, herkesin filmlerini seyretmesini isterler. o yüzden de arka planda durmaya çalışırlar. o kadar ince bir çigi ki bu, sevdiğin takıma yaranmak için bir kaç kelam etsen rakip takım taraftarı seni şaklabanlıkla, gevşeklikle, köpeklikle itham edebilir, sussan bu kez kendi taraftarın konuşsana köpek ne susuyorsun, sen tatlı su kurnazı mısın diyebilir. bence herkesin sakin kalmasında fayda var, sanatçı olarak bir şeyler yazarken de sade vatandaş olarak tepki verirken de.
    kendisi benim gözümde tarkanla beraber milli takımlar seviyesinde yapılmış en iyi marştan birinin sahibidir. basketbol milli takımı özelinde de daha iyi bir marşın çok yakın bir zamana kadar da çıkabileceğini düşünmüyorum.
    (bkz: 12 dev adam)
App Store'dan indirin Google Play'den alın