• 1
    türkiye liginde hakemlerin yaptığı şeydir.

    nereye yazacağımı bilemediğim için böyle bir başlık açtım çünkü dünden beri yazmak istediğim şeyler var. şöyle ki;

    öncelikle puanlardan bahsedeyim:
    13 ağustos 2023 fenerbahçe gaziantep fk maçı: maçın son dakikalarında 10 kişi kalmış gaziantep'in net penaltısı verilmiyor.
    https://gss.gs/ktW.png
    kolun hayvan gibi açıklığına bakmadan yakından geliyor, futbolcu hamle yapamaz tarzı şeylerle akladılar ve nitekim fenerbahçe +2 puan kazandı.

    3 eylül 2023 ankaragücü fenerbahçe maçı: maçın yine son dakikalarında ankaragücü'nün net penaltısı verilmemiştir.
    https://gss.gs/5zm.png
    https://gss.gs/1Fx.png

    oyuncu topun kontrolünü sağlayamamış, top dışarı gidiyor şeklinde aklandı ve nitekim fenerbahçe +2 puan kazandı.

    24 eylül 2023 alanyaspor fenerbahçe maçı: irfan can'ın attığı golle fener 1-0 kazanmıştı. lakin golden önce tadic'in ofsayt verilmeyen pozisyonuna bakalım:
    https://gss.gs/g3I.png
    https://gss.gs/R5t.png

    tadic'in ayağı net bir şekilde önde olmasına rağmen ofsayt verilmedi ve fenerbahçe belki de puan kaybedeceği deplasmandan +2 puan daha fazla çıkardı.

    8 ekim 2023 kasımpaşa fenerbahçe maçı: fenerbahçe 1-0 öndeyken, fener lehine ilk yarının son dakikalarında skandal bir penaltı verildi.
    https://gss.gs/Pk3.png
    https://gss.gs/hFu.png
    edin dzeko'nun sahtekarlığı sayesinde fener +1 averaj fazladan aldı.

    4 kasım 2023 fenerbahçe trabzonspor maçı: trabzonspor 3-2 kazandı ama trabzon'un 2 golü iptal edildi. ayrıca fenerbahçe'ye verilen komik ötesi bir penaltı da var.
    https://gss.gs/0R5.jpg

    bunu da elit amigolar nasıl akladı biliyor musunuz? "tadic formadan çekmese net penaltı!"
    nitekim fenerbahçe bu maçı farklı kaybedecekken hakemin berbat kararları sayesinde sadece 1 farkla kaybediyor. bu maçta ortalama +2 averaj daha aldılar.

    26 kasım 2023 fenerbahçe karagümrük maçı: maç 1-1 devam ederken, 53. dakikada karagümrük lehine net bir penaltı verilmiyor.
    https://gss.gs/qzT.png

    bu penaltı verilse, karagümrük 2-1 öne geçebilir ve fenerbahçe de puan kaybedebilirdi. lakin hakem izin vermedi ve fenerbahçe beleşten en az +1 puan daha fazla kazandı.

    24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçı: maç 0-0 devam ederken, djiku'nun icardi'ye attığı yumruğa penaltı verilmedi.
    https://twitter.com/.../1739349985722798178

    fenerbahçe'nin isabetli şut bile çekemediği bu maçta penaltımız verilse, güle oynaya kazanacağımız bir maç olacaktı ama işte izin verilmedi ve fener buradan +1 puan daha fazla kazandı.

    24 ocak 2024 başakşehir fenerbahçe maçı: başakşehir'e çıkarılan 2 kırmızı kart ve 90. dakikada fener'e verilen penaltıyla 1-0 kazanmışlardı. karagümrük maçında samet'in koluna penaltı vermeyenler, aynı pozisyonda tereddüt bile etmeden direkt penaltı noktasına gittiler. o penaltı değilse, buna niye penaltı verildi? bu penaltıysa, ona niye penaltı verilmedi?
    https://gss.gs/vFe.png
    https://gss.gs/qzT.png (samet'in pozisyonu)

    hakem eliyle fener +2 puan kazandı.

    11 şubat 2024 fenerbahçe alanyaspor maçı: bu maç 2-2 bitti ama neler yaşandığına bakalım:
    önce tadic'in net kırmızısı verilmiyor: https://gss.gs/rkJ.png , https://gss.gs/NIl.png
    sonra da sarı kartı olan cengiz'e ikinci sarı verilmiyor: https://gss.gs/ly9.png
    ilk yarı bitiyor ve ikinci yarı başladıktan 2 dakika sonra fener lehine bir skandal penaltı daha veriliyor: https://beinsports.com.tr/...ce/dusan-tadic-33346

    foto yerine mutlaka videosu izlenmeli diye beinsports sitesinin linkini verdim. normalde o sitenin linki yerine twitter linklerinden birini atmayı düşündüm fakat orada bu pozisyonla ilgili video bulamadım.

    ayrıca penaltı pozisyonundan önce aktif durumda olup rakibi bozan çağlar'ın ofsaytta olduğunu da belirteyim: https://gss.gs/a1e.png
    fener,1 puan daha fazla kazandı.

    ve son olarak dünkü 24 şubat 2024 fenerbahçe kasımpaşa maçı: maç 1-1 devam ederken, 90+'da fener lehine türk futbol tarihinin belki de en komik penaltılarından biri veriliyor.
    https://twitter.com/...FYPN7AA929kV92qEsS3g

    penaltı öncesi net bir ofsayt: https://gss.gs/X6d.jpg
    https://gss.gs/gAt.png
    https://twitter.com/...482224078143881?s=20

    serbest vuruş öncesi de, kasımpaşalı oyuncuya net bir faul var: https://twitter.com/.../1761487277182636409

    aynı zamanda tadic'in net kırmızısı atlanıyor: https://gss.gs/utx.png

    bu saydığım olayların hepsi 88 ila 90. dakikalar arası yaşanıyor. düşünün işte öyle bir skandal maç.
    fener ise buradan +2 puan daha fazla kazandı.

    yani fenerbahçe ortalama en az 13 puan ve +3 averaj daha fazla kazanıyor. hakem yardımıyla...

    şimdi bir de karşılaştırma yapalım:
    https://twitter.com/.../1761373431646306306
    öncelikle şu video'da icardi'ye verilmeyen net penaltılar var. zaten olayların vahametini göstermek için, sadece icardi'yi kullanacağım. aşağıda icardi özelinde sayacağım maçların videosu yukarıdaki linkte olduğu için ek olarak resim kullanmayacağım. pozisyonları az çok biliyoruz zaten.

    21 ekim 2023 galatasaray beşiktaş maçı: maç 1-0 üstünlüğümüz ile sürerken, ghezzal'in icardi'ye yaptığı müdahaleye penaltı çalınmadı. bu müdahaleden sonra halen daha kendine gelemeyen bir icardi var. ayrıca o penaltı verilse maç 2-0 olacak ve belki de farka gidebilecektik. yani bu maçta 3 puan aldık ama ortalama 2 averaj bıraktık.

    11 kasım 2023 hatayspor galatasaray maçı: son dakikalara hatayspor'un 2-1'lik üstünlüğüyle girilirken, ceza alanı içerisinde icardi'nin ayağına basılmasına penaltı verilmedi. penaltı verilse +1 puan kazanacaktık.

    24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçı: djiku kasabının icardi'ye attığı yumruğa penaltı verilmedi. bu maçta kalemize isabetli şut çekemeyen fenerbahçe, hakemlerin verdiği bu karardan dolayı +1 puan daha fazla almıştı. biz ise 2 puan bıraktık.

    11 ocak 2024 sivasspor galatasaray maçı: maç 1-0 üstünlüğümüz ile sürerken, icardi'ye yapılan müdahaleye penaltı çalınmadı. ilerleyen dakikalarda sivas lehine penaltı verildiği gibi bize de kırmızı kart gösterildi. nitekim bu maçta 2 puan bıraktık.

    2 şubat 2024 samsunspor galatasaray maçı: maç 3-0 devam ederken, icardi'nin attığı gol faul gerekçesiyle iptal edildi. köhn faul yapmışmış!
    en az +1 averajımız yok edildi!

    evet, görüldüğü üzere sadece icardi özelinde hakemlerin gasp ettiği tam 5 puan ve en az +3 averajımız var.

    mertens'in yaptığı müdahaleye faul çalınıp buz gibi golümüzün iptal edilmesi, kaan'ın çektiği şutun rakibin eline çarpmasına rağmen penaltı verilmemesi, kerem'e yapılan müdahaleye çıkarılmayan kırmızı kart, birçok golümüzün saçma nedenlerle iptal edilmesi gibi saçmalıklara değinmeden sadece icardi'ye yapılanları yazdım.

    ek olarak şöyle bir ikilik paylaşayım:
    fener'li samet yapınca penaltı yok: https://gss.gs/qzT.png
    fener lehine olunca penaltı: https://gss.gs/vFe.png
    nelsson yapınca, galatasaray aleyhine de penaltı: https://gss.gs/O4E.png

    her neyse...

    şu anki puan durumu:
    fener: 27 maç, 70 puan.
    galatasaray: 26 maç, 69 puan.

    ahlaklı, namuslu, şerefli hakemlerin adil bir maç yönetmesiyle oluşacak puan durumu ise şöyleydi:
    galatasaray: 26 maç, 74 puan
    fener: 27 maç, 57 puan. hadi 60 olsun diyelim.

    hadi bizim de 74 değil, 70 olsun.
    yani dediğim gibi adil bir hakem yönetimi olsaydı, şu an maç eksiğimiz olmasına rağmen en az 10 puan fark atmıştık.

    ülkede namuslu insan az olduğu için böyle olmadı ve fener yarışta tutuldu.

    şimdi işin bir de psikolojik tarafı var.
    sadece 24 şubat 2024 fenerbahçe kasımpaşa maçına bakarak da çok rahat açıklayabilirim. hani geçmişteki tüm hakem hataları yapılsaydı ve bu maçta böylesine skandal bir penaltı verilmeseydi bile, 26 şubat 2024 galatasaray antalyaspor maçını kazanmamız halinde puan farkı 4'e çıkacaktı. bir sonraki hafta beşiktaş deplasmanına* 4 puan farkla gidecektik ve maç sonu en kötü olumsuzlukta bile 1 puan farkla liderliğimizi korumaya devam edecektik. kazandığımız takdirde de fenerbahçe'yi psikolojik olarak yerle bir eder, belki de şampiyonluk kapısını o maçla aralardık.
    fakat, yine ve yeniden fakat diyorum çünkü bu engellendi ve antalyaspor maçını kazanmamız halinde beşiktaş deplasmanına 2 puan farkla gideceğiz. berabere kalsak, fener de kendi maçını kazansa puan eşitliği olacak ve bu sefer de averajla fener lider olacak. yukarıda averaj hesabı da yaptım, şimdi fener bizden 7 averaj fazla yapmış. yukarıda saydığım skandallar yaşanmasaydı averajda da bizim üstte olmamız lazımdı ama buna bile izin verilmedi. hep söylüyorum, sadece icardi özelinde bile deli gibi averaj ve puanlarımız yendi. şimdi bir yandan beşiktaş deplasmanına rahat gitmek var, bir yandan da stresli bir ortamda gitmek var!
    işte adamlar puan, averaj, psikoloji vs. her şeyi düşünmüşler ve aleyhimize uygulamaya ant içmişler.

    dursun özbek suspus, metin öztürk ezeli rakip ebedi dost naraları atıyor, erden timur susturuluyor...

    "haksızlıklar karşısında susan dilsin şeytandır."
    her kim susuyorsa, konuşmuyorsa, konuşanı susturuyorsa, bu yapılanlara ses çıkarmıyorsa, bu haksızlıkları savunuyorsa, uyguluyorsa, mutlu oluyorsa...
    allah iki yakasını bir araya getirmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın