resim
Volkan Demirel
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
  • 4092
    bir hataylı olarak fenerbahçeli halini ve yönettiği takımı hiç sevmesem de depremden hemen sonra gökhan zan ile birlikte farkındalık yaratma gayretlerinden dolayı hep minnettar olacağım kişi.

    arkadaşlar bu ülkede hatay şehir merkezinin durumunu hala bilmeyen milyonlarca insan var. bu şehrin merkezi yok. bunu söylerken asla abartmıyorum. yok, basbayağı yok işte. depremde yok oldu. koca şehir şu an şehrin etrafında dolanan çevre yolu üzerinden hayatına devam ediyor. iki gün yağmur yağmasa toz bulutu içinde yaşıyoruz.

    depremden sonra internet erişimiz yokken tek haber alabildiğimiz iletişim aracı arabalarımızın radyoları idi. ve inanın bana ilk birkaç günde yapılan yayınlarda hatay sanki depremi hiç yaşamamış gibi idi. ben gördüklerimden sonra hatay böyleyse ve kimse de hatay’dan bahsetmiyorsa kahramanmaraş, malatya tamamen yok olmuştur diye düşünüyordum. şimdi o şehirlerde hayat devam ederken biz koskocaman tarlaya dönmüş şehirde yaşamaya çalışıyoruz.

    bu şehir için o anda en önemli şey buranın durumunu duyurmak idi ve volkan bu konuda başı çekenlerden birisiydi. hala bu yıkık ve bomboş araziye dönmüş, geçmişini, anılarını kaybetmiş bu şehirde yaşam mücadelesi veren ve bazen o günlerde yaşadıklarını düşündükçe gözüne uyku girmeyen birisi olarak bu konuda ona söylenecek her lafın karşısındayım. söyleme hakkı bulanlar da benden daha galatasaraylı falan da değil.

    fenerbahçe forması ya da hatayspor teknik direktörü olarak eleştirdiğimiz volkan için her seferde deprem mevzunu dile getirmenin hiçbir manası yok.

    edit: gerçekten bazı insanlar çok tuhaf açıdan bakabiliyor demek ki, depremi yaşayan değil dışarıdan gören daha iyi anlayabiliyormuş.

    volkan demirel ne yaptı sorusunun cevabı çok basit. bu şehir sanki depremi yaşamamış ve burada hiçbir şey yokmuş gibi davranılırken, burada insanlar yardım çığlığı atarken kısıtlanan internet erişiminden dolayı sesini duyuramıyorken kitlelere ulaşmaya çalışan çok az insandan birisiydi. yardım geldi deniyor ya (en ufak desteği olan herkesten allah razı olsun) işte o yardımların gelmesine vesile olan kişilerden biridir. bu şehrin önde gelen insanları, her partiden siyasileri günlerce sus pus olmuşken bu şehrin halinin diğer yerlerden daha kötü olduğunu milyonlarca insana duyurmak için uğraşmış bir kişilerden biridir. bu şehir için acilen olması gereken farkındalığı yaratmış kişilerden biridir.

    bir hataylı olarak hatayspor başlığı altında hemen her entrymde küme düşmesini dört gözle dilediğimi yazan birisi olarak bunları yazıyorum ama nafile. kime anlatıyorsam artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın