resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 8594
    sürekli maç öncesi klasik ''bu maç golünü atacak aslanım benim, koçum benim, starımız sensin'' pohpohlamalarına maruz kalıyoruz. kesmemek için 10 numara oynattık, tonla top kaybı yapınca ''ama yerinde oynamıyor, kanatta oynasa öff'' dendi. dün kanatta oynadı aldığı sofascore puanı 6.3 oldu. ısrarla her maç 11 oynatılmaya, her maç kör kütük savunulmaya devam ediliyor.

    misal yerinde çok para veriyoruz diye sürekli zaha'yı oynatsak, zaha her maç 30-40 top kaybı yapsa kerem sabırla bekler mi? kerem yedek kalmasın diye bu duruma zaha'yı sokuyoruz ve zaha'yı da kaybediyoruz.

    gol&asist katkısı umurumda değil. isterse kale çizgisinden 10 gol kaçırsın isterse 10 gol atsın. bizim kerem'le olan problemimiz sürekli top kaybı yapması. hani bu kayıpları topla buluştuktan 10-15 saniye sonra yapsa yine eyvallah deniyor diyeceğim. ama kerem topu aldıktan 3 saniye sonra topu kaybediyor. böyle olunca ne hücumda çoğalabiliyoruz ne pozisyona girebiliyoruz. kaptırdığı toplar yüzünden orta sahamız ve beklerimiz sürekli koşu yapmak zorunda kalıp yıpranıyor. hele arkasından yaklaşan bir rakip varsa asla görmüyor ve direkt topu kaptırıyor.

    defansa katkısı da yalandan. arkasında bek oynayana allah sabır versin. maldini olsan çaresiz kalırsın. çünkü kerem ilerde yalandan pres yapıp kolayca eksiliyor. bekine yardıma dönene kadar bek 2'ye 1 savunma yapmaya çalışıyor. hatta bazı zamanlar dönmeye bile gerek duymuyor.

    kanat dediğimiz adam çizgiye gelmiyor. geriden oyun kurmaya çalışıyoruz, top sol beke geliyor kafasını kaldırıyor ama önünde kerem yok. nerde? icardi'nin götünde dolanıyor. misal bir örnek; dün dakikasını hatırlayamadığım bir pozisyonda kontraya çıkarken orta sahanın hafif sağında mertens topla buluştu. icardi santrafora doğru koşuya başladı, barış ya da demirbay'dan biri orta sahadan koşuya başladı. rakip dengesizdi ve rakibin sağ koridoru bomboştu. mertens hızla topu oraya attı ama o bölgede olması gereken kerem kanadı boşverip icardi'nin arkasına doğru amaçsızca depar atmaya başladı. pas da rakibe gitti doğal olarak. bu sadece bir örnekti. ısı haritası da zaten genelde nerde takıldığını gösteriyor.
    https://www.sofascore.com/...em-akturkoglu/903324

    şimdi eline kağıt kalem alsan, dakika dakika neyi yapıp neyi yapamadığını yazsan bile bir güruh çıkıp ''kerem iyi kerem güzel'' diye genel geçer tabirlerle savunacak, oturup kerem'i eleştirmek için not tutmuşsun diye suçlayacak ve anlamamak için direnecek. o yüzden gerek duymadım bunu yapmaya. çünkü onlara sorsan bu takımın en iyi oyuncusu kerem.

    neticeye gelecek olursak; hücumdaki zayıflığımızın tek sebebi kerem değil belki ama ana problemlerinden biri kerem. övüldüğü kadar iyi olsa zaten çoktan avrupa yapardı. ama oyun aklı, top kontrolü ve çevre kontrolü zayıf adamı avrupa takımları kolay kolay almaz. gitse de büyük takıma gidemez. milli takımda da muhtemelen formayı kenan yıldız'a verir. ofsaytlansam da gerçek budur.

    (bkz: 22 şubat 2024 sparta prag galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın