resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10280
    2019/20 başakşehir’i şampiyon yaptığı sezonda üşenmedim tüm başakşehir maç özetlerini izledim.

    elinde nispeten iyi bir kadro varmış. ancak bu kadro gs-fb-bjk kadrolarının çok da üstünde bir kadro değildi. rakibi fatih terim faktörü, oğlunun hastalığı, taraftarı olmayan bir camia vs. gibi bir sürü okan hocaya göre olumsuz olacak etmenlerle de uğraşmış. buna rağmen çoğu maçta başakşehir makine gibi oynuyor, direkten dönen toplar, kaçan inanılmaz pozisyonlar, 90+’da yenilen gollerle aslında çoğu maçı kazanacak veya kaybetmeyecek seneryolar ve şanssızlıklar da yaşamış.

    bütün bunlara rağmen şampiyonluğu göğüsledi. özeltleri izleyince bugünün galatasaray’ına yakın ama yine de değişik maçlar gördüm. başakşehir’i ezmesi gereken rakiplere karşı üstün, kendisinden iyi rakiplere karşı da çok hızlı hücumlarla skora götürmüş. galatasaray’ı direkt rakibi ezmeye oynatıyor.

    kısacası bu adam futbolu çok çok iyi biliyor. elindeki kadronun ne oynayacağına çok hakim. ümit ediyorum ki eline avrupa kupalarına kafa tutacak daha iddiali bir kadro verildiğinde finaller görmesi imkansız değil. başakşehir’deki şampiyonluk sonrası düşüşün büyük oranda evladının hastalığından kaynaklı olduğunu unutmayalım. her şey yolunda gitseydi, muhtemelen yine şampiyon olacaktı.

    büyük konuşmak istemem ama yeni bir terim efsanesinin yaradılışına şahit oluyor olabiliriz. ben hem derwall, hem feldkamp, hem de terim efsanelerinin yükselişini izlemiş yaşta bir galatasaraylı olarak okan hocanın yükselişinde (buraya nazar boncuğu gelecek) galatasaray’dan son 24 yılda hiç almadığım kadar keyif almaya başladım.

    umarım bizi uzun süre bırakmaz, sorunlar yaşasa da, kötü sezonlar geçirse de taraftarımız arkasında durur. tıpkı terim gibi…
App Store'dan indirin Google Play'den alın