• 15
    galatasaray’ın 2023 yazında transfer ettiği üçlü, transfer etmeyi tercih ettiği üçlü.

    sırasıyla maliyetleri:
    zaha: 4.350 milyon euro senelik x 3 sene= 13.050 + 2.330 imza parası=15.380 milyon euro - 3 sene maliyet
    tete: 2.8 milyon euro senelik x 5 sene = 14.000 + 3.100 imza parası = 17.100 milyon euro - 5 sene maliyet
    ziyech: 1 sene 3.587 milyon euro

    35 milyon euro’luk bir macera bize bu üçlü. şubat 2024 oldu. bu maliyetler sebebiyle okan hoca bu arkadaşları sürekli takıma monte etmeye çalıştı, monte etmek zorundaydı. bu sebeple de barış’ı erken sahaya atamadık. tamam, barış geçtiğimiz sene sonunda ilk 11’e gönül rahatlığıyla yazılacak isim değildi. ancak kerem özelinde çocuğu manevi olarak yıprattı bu isimlerin gelmesi, pozisyonu değişti, değişmek zorunda kaldı.

    sonuç olarak bu üç arkadaş kendilerinde bekleneni veremediler. ne zamanki kadrodan kesildiler, kanatlara kerem-barış koyduk, takım ileride az biraz üretkenlik sağlamaya başladı, kadro istikrarı oturtmaya başladık.

    gelelim rashica’ya:
    5.25 bonservis+4 sene kontrat yıllık 2 milyon euro’dan beşiktaş’a maliyeti 13 milyon euro maliyeti var. sağlıklı olduğu sürece ilk 11 oynayacak. sakatlık geçmişi çok olmayan bir isim. 2022-23 sezonunda da kadroya monte olduktan sonra zaniolo gelmesine rağmen kesilmedi. okan hocanın icardi’yle beraber alınsın dediği tek isimdi açık açık kendisi. verimli bir oyuncu rashica, verimli bir oyuncu profili rashica.

    geldiğimiz noktada bu üçlüyü ilk 11’e yazamıyoruz. ilk 11 bu kadar sıkışık fikstürde zor farkındayım ama ideal 11’in kanatları an itibariyle kerem-barış. hani bu üçlüye göre çok daha az maaş alan ancak temmuz 2023’den beri her maç sahaya canını bırakacak ikili.

    son noktada bu oyuncular galatasaray oyuncusu. galatasaray’ın bu sıkışık fikstürde bu arkadaşlara diğer tüm oyuncularımız gibi ihtiyacı var. yapacakları katkı bizi kupalara ulaştırabilir, ulaştıracak da inşallah. ancak 2024 yazında keşke üçünden de çıkabilsek. zaten ziyech gidiyor, kalıyor iki oyuncu. onlardan da zarar etmeden çıkabiliriz umarım.

    bizim ihtiyacımız olan da bize her maç katkı verecek, sahaya çıkacak isimler. umarım bu tür oyuncu profillerini, isimden bağımsız, transfer çalımından ve popülizmden bağımsız alabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın