• 80
    hala oynanmamış olmasının tek sebebi ali koç’un galatasaray korkusu olduğunu düşünüyorum.

    geçen yıl sonunda oynanabilirdi fakat içeride dışarıda 3 yiyip gol bile atamadıktan sonra oynayıp bi de kupa kaybetmek istemedi.

    sezon başında oynanabilirdi fakat galatasaray’ın iskeleti hala takımdaydı ve önceki sezon yaşadığı travma sebebiyle hala risk görüyordu.

    sezon başından bakınca sezon ortası en ideal zamandı, hem içeride fenerbahçe maçı sonrası oynanacaktı, es kaza bir galibiyet alırsa kupa maçına da avantajlı gidilecekti. üstelik galatasaray fenerin aksine avrupa maçlarında gerçek manada yıpranıyordu ve lig fikstürü de halihazırda fenerden daha fazla deplasman içeriyordu.

    o tarihe kadar en azından galatasaray yorulur, yıpranırdı zaten yenş transferlerden verim alamıyordu ve aksine fenerbahçe de çok formdaydı.

    kadıköydekş maç oynandı, fenerbahçe şut dahş çekemedi. suudi arabistandaki olayları köpürten kişinin ali koç olduğunu daha sonrasında hepimiz öğrendik, her halükarda bilinmeyen bir alan o tarihte niye oynanmadı bilmiyoruz fakat bu net şekilde fenere yaradı.

    o tarihten sonra ise fenerbahçede işler sürekli kaosla gitmeye başladı. fikstürde tek müsait tarh nisan ayıydı, nisan ayında oynanırsa galatasaray fenerbahçeden iki avrupa maçı fazla oynayarak gelecek, fred iyileşecek, devre arası transferleri form tutacak, galatasray zaten devre arasında transfer yapmadı diye düşünürken şimdi kazın ayağının hiç öyle olmadığı görüldü.

    bu maç nisanda oynanırsa galatasaray fener’i çiğ çiğ yer. fenerin devre arası transferleri isim olarak büyük olsa da fos çıktı. galatasaray’ın isim olarak önemsiz takviyeleri çok olumlu etki edeceği anlaşıldı. takım sahada kimin olduğundan bağımsız şekilde aynı oyunu oynayabilen yüksek tempolu ve alırı form tutmuş halde. fenerbahçe ise ritim kaybetti zar zor kazanıyor, tadic ve dzeko’nun ismail kartal ile ilişkisi çok sorunlu. takımdaki oynatılmayan yabancılar kazan kaldırıyor. işler her geçen gğn fenerbahöe aleyhine galatasaray lehine dönüyor. bu sebeple şimdi de nisanda iki takımın da fikstürü çok yoğun oynanmasın, sezon sonu oynansın denmeye başladılar.

    tüm sürece gözatıldığında fener galatasray’a kaybetmesin diye süper kupa tedavülden bile kaldırılabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın