• 686
    bende mi bir sorun var bilemiyorum ama her maç esnasında/sonrasında sözlüğe gelinip hakeme nefret kusulmasını anlamıyorum.

    misal bugün 18 şubat 2024 ankaragücü galatasaray maçında ali şansalan isimli arkadaş standart bir maç yönetiyor işte. oyunu çok fazla kesmemeye çalışıyor, bunu yaparken de biri mertens'e biri köhn'e olmak üzere iki bariz faul pozisyonunu aleyhimize es geçti. öte yandan penaltı pozisyonunda her zaman yaptıkları gibi görmezden gelip, ayda yılda bir gelecek var müdahalesini bekleyerek aptala yatabilir, pozisyonun başında mertens'in efkan bekiroğlu'na yaptığı hareketi faul olarak değerlendirebilirdi. keşke hep bu şekilde yönetseler de arada 2-3 faulumuzu es geçseler hiç sıkıntı değil.

    yine 15 şubat 2024 galatasaray sparta prag maçında hakeme çok nefret kusulsa da ben genel anlamda ortada bir maç yönettiğini, yerdun ve uygun şiddette gelen bir topla buluşmak üzere olan son adamı indiren nelsson'un kartının doğru olduğunu rakibin kırmızısını da atlamayıp ikili mücadelelerde bir tık daha lehimize kararlar verdiğini düşünüyorum.

    objektiflik kasıp takımımın hakkını yedirmek değil amacım ancak her maç her şeyin bize karşı olduğu psikolojisiyle kendi kendimizi yormanın alemi de yok. bu sefer suyun karşı yakasındakiler gibi amacımızın hakkımızı yedirmemek değil de algı ile haketmediğimize talip olmak gibi anlaşılması söz konusu. sözlüğü aklıselime davet ediyorum ve enerjimizi efe püfe değil de hakikaten art niyetlilere karşı sarf etmemizi rica ediyorum.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın