• 931
    2023-24 sezonu için taraftarın, çok yukarıdan uçup, büyük beklentilere girmemesi gereken lig. rakipler çok zorlu, biz ise daha final ve kupa seviyesinde değiliz malesef.

    hedef 2024-25 için şampiyonlar liginde yarı final ya da avrupa liginde final olması gerekiyor, planlarında buna göre yapılması. o gelsin bu gitsincilikten çok, elde belli bir para ya da bankalar birliğinden çıkılırsa gelecek gelirlerin üstünden yaratılması mümkün* bir para olacak. bunun üstüne, muhtemelen barış alper, nelsson, aktürkoğlu üçlüsünden en az 50-60m euro para girişi sağlanacaktır. tek isteğim okan hoca’nın planları ve istekleri doğrultusunda ilerlenmesi.

    2022-23 sezonunda güzel bir takım kuruldu, fakat 23-24 sezonunda nakit sıkıntısı ve limit muhabbetleri yüzünden bonservisli oyuncu girişi sağlanamadı istenen ölçüde, bunun yerine fırsat transferi olarak nitelendirilen fakat aslında olayın fırsat transferiyle ilgisi olmayan bir durumdu. szymanski’de de, fred’de de, rashica’da da yaşanan durum buydu. doğru maliyete transferi bitirememek. onları da parayı veren aldı gördüğünüz gibi. bizde bonservissiz alabileceklerimizin en iyilerini aldık, verim alıp alamaktan bahsetmiyorum, o günün şartlarında bakılmalı olaya. zaha’yı bonservissiz getirebiliyorsan getirirsin, hatta birçok takım gücü yettiği oranda bonservisle de getirir. misal 1 yıl daha sözleşmesi olsaydı zaha’nın palace ile 25-30m euroya, dortmund’a ya da west ham’a transfer haberini görseniz şaşırır mıydınız ? tete yine ha keza, beklenen performansı alamasan da, belli teklifler aldı, muhtemelen yine alacak sezon sonunda. takımda tek bir fırsat transferi var benim gözümde, o da davinson. takımında yer bulamayacağını öğrendiği için bitirdik son dakika, ki o da bonservisle yapıldı.

    neyse, 2025 yaz transfer sezonu için yukarıda bahsettiğim geçmiş iki sezon şartları geçerli olmayacak. yakın zamanda kasaya büyük bir giriş oldu. yine 2023 son çeyrekte gsray bedelli bölünme gerçekleşti ve buradan gelen tüm para borçlara aktarıldı. yani şu an hem borçlar azaltılıyor hem kasada para var. yönetimin önündeki iki seçenekte, bir bakıma aynı yere çıkıyor önümüzdeki transfer sezonu için. bankalar birliğinden çıkmak ve güvenilir bir şekilde gelecek gelirleri göstererek maddi kaynak yaratmak transfer için ya da çıkamadıysan eğer elindeki nakdi iyi değerlendirebilmek. ki dediğim gibi olası bir 50-60m euro giriş daha olacak futbolcu satışından.

    tek negatif yanı bu durumun, radikal değişimler görebiliriz takımda ve planda, takımın evrileceği yön olarak da. kemik kadromuz ne durumda olacak ? sağ bekimizi kaybettik, bu sene platin gibi hangi kemik kırılsa oraya monte ettiğimiz barış alper’i kaybetmemiz yüksek ihtimal. ne olursa olsun yine kendini toparlayıp hepimize güven veren nelsson’un durumu ne olacak ? muslera sözleşmesi ne olacak ? ne kadar şaç baş yoldursa da, ofansda yine de belli bir seviyenin üstünde gol-asist yükünü çeken aktürkoğlu ne olacak ? sözleşmesi biten ve dünyayı gezmek isteyen on numaramız mertens’in durumu ne olacak ? bir türlü kaostan sıyrılamıyoruz camia olarak, içimize işlemiş. rekor fiyata futbolcu satarsın, yönetimde seçim kaosu başlar. seçim biter, kadro-sözleşme-transfer kaosu başlar. transfer biter, ligle beraber tff-hakem kaosu başlar.

    açıkçası yine zor bir dönem bizi bekliyor olacak. okan buruk, pres sisteminde devam edecek ve beklediğimiz futbolcu kayıplarını yaşarsak. haziran-temmuz gibi negatif senaryoda,

    https://gss.gs/H8h.png

    şöyle bir kadro kalacak elimizde, ki bu kadronun okan hocanın istediği oyunu oynayabilmesi imkansız, yaşadık gördük hepimiz. tete, zaha bu oyuna uygun değil. yine transfer edilebilecek her on numara uygun olmayacak, uygun birini getirmek gerek, 40 yaşında mertens olsaydı da bu adamı izlemeseydik dedirtmeyecek.en güvenilir yerimiz kalemiz boş. aslında oynadığımız oyuna uygun olarak şu şekilde olacak takım,

    https://gss.gs/hL3.png

    barış, muslera ve mertens’i bir sene daha elde tutabilirsek, sağ bek, orta saha, sol açık, on numara ve yedek forvet takviyeleriyle 2024-25 sezonunda hedef olarak, şampiyonlar ligi çeyrek ve üstü ya da bu kupada final koyulabilir ancak. ki bu kadar değişimle beraber oluşacak takım kimyası sorunları da büyük bir engel gibi gözüküyor ve zora sokuyor bu hedefleri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın