• 620
    oldukça iyi bir maç oldu bizim açımızdan, bakın iyi oynadığımız bir maç oldu demiyorum, iyi bir maç oldu diyorum.

    türkiye ligi bir ölçü değil, avrupa'nın biraz organize bir takımı karşısında zorlanıyoruz. buna rağmen bence takım okan buruk ile çok yol kat etti. artık sinmiyor, kırılmıyor takım.

    maç kaybedilebilir, illa ki kaybedilecek ama önemli olan nasıl kaybedildiği, bir avrupa takımı gibi oynayıp oynayamadığımız. bugün bazı anlarda çok aksadık ama bazı anlarda da iyiydik. her şeyden önce bence rakip bizi çok iyi çalışmış. hücum presimizi zaman zaman çok iyi kırdılar, beklerin devşirme olmasını çok iyi kullandılar. bu arada berkan da barış da ellerinden gelen her şeyi yaptı ama kolay değil bekiyle de bindirme yaparak gelen bir takım karşısında alanı doğru savunabilmek.

    oyuncularla ilgili bu iyi bu kötü demek istemiyorum. dar bir kadro ile yüksek tempoda sıkışık fikstürde maç oynuyoruz. bence herkes iyi idare ediyor.

    pera'dan sevgilerle diye bir program kaydediyoruz. orada sık sık okan buruk'un yeteri kadar övülmediğini söylüyorum. bugün ilk defa eleştiresim geldi hocayı. bence zaha'yı oyuna almak için çok bekledi. takım 10 kişi kaldığında bir arada adeta bıraktı maçı diye düşündüm artık, çünkü hiç müdahale etmedi oyuna. basın toplantısında umarım sorulur çünkü hocanın cevapları beni hep tatmin etti bu zamana kadar.

    bir de bugün baskı yediğimizde zaman zaman çıkmakta zorlandık. fatih terim zamanında da bu oluyordu ve sürekli stoperlerin ayağına bağlanıyordu bu. bugün de sözlükte benzer yorumlar gördüm ki asla katılmıyorum. bir stoper baskı yediğinde adam eksiltip topu dikine oynayacaksa işimiz var... öyle stoper dünyada bile sayılı zaten. bence stoperlerimiz ve muslera gayet iyi idare ettiler baskı anlarında, orada öndeki oyuncuların biraz daha sorumluluk alması gerekiyor bence. örneğin attığımzı ilk golde icardi o topu aldığında kerem o boş alana koşmasa icardi o pası veremez ve gol de olmazdır.

    hep söylediğim bir söz var; pas oyunu aslında bir pozisyon alma oyunudur. sürekli hareket edip pas açısı yaratman gerekir, ancak ondan sonra pas verenein ayağının yeterli olup olmadığını konuşabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın