• 123
    sparta prag analizlerini baya bir izledim. söylediklerine göre sparta prag kopenhag benzeri bir takım değil. aslında galatasaray'a daha çok benziyorlar. iç saha performansları sağlam. dış sahada ise zorlanıyorlar. bizim gibi liglerini süpürüyorlar. kazanma alışkanlıkları var, haliyle özgüvenleri de fazlasıyla var. ancak son 13 avrupa maçında 2 galibiyetleri varmış deplasmanda, üstelik bizim gibi şampiyonlar ligi oynamadan. ligde de deplasmanlarda iç sahalarına göre daha kötüler. oyun anlayışına gelirsek; kompakt bir şekilde ön alan presi yapıyorlar. defanstan pasla çıkan bir yapıları var. ladislav krejčí bu noktada kilit oyuncuları. aslında üçlü savunma oynuyorlar ama bu oyuncu topla çıkabiliyor, orta sahaya katılabiliyor. bu esnada kaymaları iyi yapan oyun içerisinde dörtlü savunmaya da rahatlıkla dönebilen esnek bir takım. 3-4-2-1 oynuyorlar. forvetin arkasındaki iki oyuncu haraslin ve birmancevic en yetenekli oyuncular. bu iki oyuncu pres yaparlarken beklere basmıyorlar. merkezi kapatıyorlar. takımın set hücumları iyi, iyi top çevirip ceza sahasına ekstra adam sokabiliyorlar. merkezden şok presle top kaptıkları zaman da direkt kaleye gidiyorlar bizim gibi. teknik direktörleri priske bir duran top uzmanıyken teknik direktör olmuş birisi. takımımının duran topları haliyle çok tehlikeli. kopenhag'ın aksine savunmaları değil hücumları daha çok iş yapıyor.

    galatasaray'a gelirsek; öncelikle galatasaray kendi sahasında kendi istediği gibi oynar. isterse karşısında bayern olsun, saldırmak istiyorsa saldırır. rahmetli derwall'den beri galatasaray budur. bu bir oyun kültürüdür, coşkulu galatasaray taraftarının önünde tempo olarak da pres olarak da arşa çıkabiliriz. bu her zaman mümkün. galatasaray'ın sparta prag gibi oynamak isteyen takımlara çok ters geldiği herkesin bildiği bir şey. onlar pasla çıkmak isteyecek, biz çıkarmayacağız. çıkarlarsa ne ala, çıkmazlarsa işleri yaş. ilk 30 dakika galatasaray gol kaçırma rekoru kırmazsa bir anda 2-0 yapabilir. ayrıca onların presiyle biz sıkışırsak uzun top her zaman bir seçenek olmalı. biz ille de pasla çıkalım takımı zaten hiç değiliz. isim isim gitmek istemiyorum ama en önemli farkımız oyuncu kalitemiz. onlarda bir kerem demirbay bile yok iken bizde trilyon tane yetenek var. icardi çok isterse 2 gol 1 asist bitirebilir maçı, bir şey diyemezsin. ancak galatasaray'ın rakibine oranla daha az oyun disiplini olan bir takım olduğunu da belirtelim. eğer bir küçümseme gelirse bunun ağır sonuçları da olabilir.

    taraftarın da ligdeki durumlardan dolayı çok moralli geleceğini, boğucu bir atmosfer yaratacaklarını düşünüyorum. hafif yağmurun tempomuza yardımcı olacağını düşüyorum. skor tahminim 3-1. buradaki karamsar yorumlara hiç ama hiç katılmıyorum. bu maç galatasaray'ın, rahat olun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın