• 103
    99-2000 yılında şampiyonlar liginde harika oyunumuza rağmen maçları basitçe kaybederek üzülmüştük. 3. olup uefa kupasında yola devam etsek de yönetim, futbolcu, taraftar herkes oyun ve kadro gücümüzün farkındaydı. hedefimiz kupaydı ve gümbür gümbür oynayarak o kupaya ulaşmıştık.

    15 eylül 1999 galatasaray hertha berlin maçında bruno quadros gibi isimlerin ilk 11 başladığı kadroyla 2 dakikada 0-2 geriye düşsek de ilk yarıyı 1-2 maçı da son dakikalarda hagi'nin penaltından attığı golle 2-2 berabere bitirmiştik. 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçının bir benzeriydi.

    21 eylül 1999 milan galatasaray maçında bugünün bayern münih'i kadar güçlü milan karşısında çok iyi bir oyun oynasak da ilk yarının sonlarına doğru yine 2-0 geriye düşmüştük. 2. yarıda ümit davala ile 2-1'i yakalayıp kalan dakikalarda milan'a sahayı dar etsek de puan çıkaramadık. hele son dakikalarda abbiati arif'in üzerinden aşırdığı boş kaleye giden topu son anda çıkarmıştı. 2-1'den sonraki ataklarımız çok iyiydi. https://www.youtube.com/watch?v=I9DGscBEPPM

    daha sonra üst üste 2 tane şansız chelsea maçı ile şampiyonlar liginde üst tur şansımız bitmişti. 28 eylül 1999 chelsea galatasaray maçında tafo daha ilk yarından atılınca 1-0 yenilmiş, rövanşı olan ve çok iddialı çıktığımız, kalede mehmet bölükbaşı'nın oynadığı 20 ekim 1999 galatasaray chelsea maçını da 5-0 kaybetmiştik. işte o maçtan sonra galatasaray hak ettiği oyununun karşılığını almaya başlayacaktı.

    26 ekim 1999 hertha berlin galatasaray maçında ilk yarı penaltıdan 1-0 yenik duruma düşmüştük. daha sonra 2. yarı fırtına gibi eserek tüm avrupa'yı şaşkına çevirecek 1-4'lük galibiyet uefa kupasının fitilini ateşlemişti.

    3 kasım 1999 galatasaray milan maçını zaten o günleri görmeyen dahi hemen herkes biliyor. son 5 dakikasına kadar canlı puan durumuna göre şampiyonlar liginde üst tura çıkan milan önce uefa kupası'na düşmüş sonra da avrupa'dan elenmiştir.

    bence bu sezon da güçlü bir oyunumuz var. biraz daha dikkatli olsak, okan hoca daha doğru kadro tercihlerinde bulunsa biz bu gruptan net çıkardık. maalesef olan oldu. madem böyle bir gücümüz var gün bunu gösterme vakti. bu saatten sonra hedef kupa olmalı. zor olduğunu kabul ediyorum. bunu başaramasak dahi en azından birkaç tur geçip kendimizi liverpool, milan, bayer leverkusen gibi takımlarla test etmeliyiz. ben bu kadroya güveniyorum. iyi işler yapacağımıza inanıyorum.

    inşallah yeni bir avrupa kupasının başlangıcı da bu maç olur. başarılar aslanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın