resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10100
    galatasaray'ın en ideal hocasıdır. yabancı hocayı nitelikliyse değerli bulurum ve gelişine karşı çıkmam. ama bu ligde sistematik şike yapan bir fenerbahçe gerçeği var. bu ligde oldu bittiye getirilmek istenen şampiyonluklar var. bu ligde galatasaray'a karşı hareket eden federasyonlar ve hakemler var. 2006 sonrası aziz yıldırım düzeninden sonra doğru düzgün yabancı hocayla gelen bir şampiyonluk kalmadı. çünkü lig temelinden sarsılarak tamamen dünyadan kopuk bir hale geldi. bu yeni düzene karşı yabancı hoca o bilinçte olamaz. yabancı hoca türkiye'ye gelince türkiye'nin en büyüğü galatasaray'a geliyorum zanneder. ama çalıştırdığı takım üvey evlat muamelesi yapılan bir takımdan başkası değildir. galatasaray'a gelen çoğu yabancı teknik direktörün ve futbolcunun bu gerçeği bir süre sonra fark ettiğini düşünüyorum. ben iddia ediyorum, galatasaray mancini döneminde oynadığı iç saha topuna yakın bir topu yakın zamanda bir daha oynamamıştır. gelene gidene iç sahada 4-5 tane atan takım, kopenhag'a ilk devreden 3 tane sallayan takım. ama deplasmanı yoktu işte. yabancı hoca bazı noktalarda çok iyi olabilirken bazı noktalarda hiç olmayabiliyor. galatasaray'ın ideal teknik direktörü ise her şeyde çok iyi olmak zorunda.

    fenerbahçe iki sezondan beri bir şey deniyor. 2014 fener şampiyonluğunu örnek alarak, 2022 trabzonspor şampiyonluğunu örnek alarak 2 sezondur çok yüksek perdeden lige giriyor. daha ligin başında uçup kaçıyorlar. kasım ayında medyamız onları şampiyon ilan ediyor. fenerbahçe taraftarı şampiyonluğa koşulsuz inanıyor. ama ocak ayında enselerinde olan bir galatasaray gerçeğiyle yüzleşiyorlar. enselerinde olduğu gibi galatasaray sonra lider de oluyor. planlamaya göre galatasaray'ın çoktan şampiyonluk yarışından kopması gerekiyordu. ama kendileri hızlı koşan atın durumuna düşüyorlar. okan buruk farkında değil mi sizce bunların. ocak ayına kadar takımı övgüleri almasa da yarıştan kopmuyor. ocak ayından sonra da gaza basıyor.

    kendisinin taktiksel zekasından bahsetmek istemiyorum, galatasaray'a sırf yerli diye, camianın evladı diye getirilmediğini de hepimiz biliyoruz. kendisini çoktan ispat etmiş biri. ama bu ligin dinamiklerini, bu ligin çakallıklarını, kurnazlıklarını bilen birisi olması da çok değerli. karakteri mizacı fatih hoca gibi değil belki. kavgasını sesli vermiyor, yönetimiyle pek kavga etmiyor ama basın toplantılarını dikkatli izlerseniz bazı şeylere nasıl dokundurduğunu, çok zeki bir demagog olduğunu da görürsünüz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın