resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 10098
    ne zamandır yazmak istediğim hakkında nacizane bir kaç tespitim olan hocamız.

    hiç bir maç özelinde 4-2-3-1 oynamıyor.

    bu sadece başlangıç dizilişi.

    sonrasında her türlü 3'lü hatta 2'li varyasyonu oynuyor top bizdeyken. saha parselasyonunu üçgenlerle belirlemek için için bekleri orta sahaya eklemleyerek yerine göre 3-4-3 ya da 2-1-3-1-3'e dönüyor o yüzden rakamlara çok takılmaya gerek yok. hatta gol gerektiğinde 1-2-3-4; 5'li savunma varsa karşısında 2-3-1-4 gibi bir dizilişe geçiyor. taktik esnekliği yok gibi bir fikriniz varsa maçları daha taktik bakış açısıyla izlemenizi öneririm. hatta yeri geliyor 4-4-2'yi tersten bile oynatıyor.

    bu takım her türlü varyasyonu uygulayabilecek teknik ve taktik kapasiteye sahip. fakat 3-4-3 oynadığında eğer pasla çıkmak istiyorsan üçgenlerden faydalanmak için 3 stoper+en az 1 (duruma göre 2) orta saha ile 4 kişi oyun kurmaya çalışmak zorunda kalacaksın. savunmaya dönüşlerde ise 5-4-1 şablonuna geçmen gerekecek. kısacası bu lig için 3 stoper fazla. he avrupa için deneyebilir mi? olabilir neden olmasın.

    ayrıca okan hoca'nın en beğendiğim alametifarikası hücumdan savunmaya geçişi. bu takımın sezon ortalaması rakip takım topu kazandığında ne kadar dengesiz yakalanırsa yakalansın yanlış bilmiyorsam 5-6 pasa izin veriyor. saha ve adam parselasyonu inanılmaz efektif kullanıyor. her oyuncunun yapacağı ve kapatacağı alan belli. zaman zaman stoper öne çıkıp hücumda yakalandığında kerem yada torreira'yı stoperde ya da bek hücumda yakalandığında bekin yerinde görebiliyoruz.

    okan hoca demiş ki "benim için pozisyonlarınızın önemi yok ben sizden topu kaptırdığınızda ön alanda kalan oyuncular pres yaparken arkadaki oyuncular savunmada hangi pozisyon eksikse ikame edeceksiniz" olay bu. kendisini takdir etmekle birlikte sözleşme konusunda uzun süreli bir sözleşmeye asla hayır demem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın