resim
Jorge Fernando Pinheiro de Jesus
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Hilal
Yaş:69
Uyruk:Portekiz
  • 1367
    finalleri her daim kaybettiğini daha 2013'te belli etmiş teknik direktör. bu açıdan tam fenerbahçe'nin hocası olmaya uygundu. netice galatasaray'ın ardından ikinci olmak oldu. ikincilik hem jesus'un hem de fenerbahçe'nin kaderi olduğu için hiç şaşırtıcı değildir.

    şaşırtıcı olan, fenerbahçe'nin yıllardır ikinci olamayışıdır. 2018-19'da küme düşme potasında mücadele edip, 2019-20'de yedinci, 2020-21'de de üçüncü olduklarından olsa gerek, ismail kartal bunları 2021-22'de farkı çoktan açmış trabzonspor'un arkasından ikinci yapınca adam bir anda fena teknik direktör değil görünümüne büründü. yaptığı da 15 puan öne geçmiş liderin 8 puan arkasında ligi bitirmekti. onun hatrına 2023-2024'te geri getirdiler. başarısızlık o kadar esir almış bunları düşünün.

    jesus yine uzun zaman sonra fenerbahçe'ye baştan sona bir şampiyonluk mücadelesi verdirebildi. belki de fenerbahçe üçüncü fatih terim döneminden sonra ilk kez bu kadar şampiyonluk yarışının içindeydi. ama işte insanın becerisi ikinci olmaya yetiyorsa geçmişinde, daha fazlası olmuyor. kaldı ki fenerbahçe ittirile kaktırıla tutulmasına rağmen 8 puan fark yedi galatasaray'dan. biz tarihimizin en manyak formunu yakalamıştık ligde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın