resim
Çağdaş Atan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Başakşehir
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
  • 594
    aktif futbolculuğunda da saha içindeki tavırları pek sevimli gelmezdi insanlara. ama ben burada eleştirildiği kadar düşük profilli bir hoca olduğunu düşünmüyorum. hatta kendisini iyi direktör addeden bir çok kişiden daha iyi bir hocadır. sonuçta rakamlar ve skorlar da bunu doğrular nitelikte. belözoğlu ile ligin dibine demir atmış başakşehir'i baya baya toparlamıştır.
    açık konuşmak gerekirse 10 şubat 2024 galatasaray başakşehir maçında hem dizilimde hem oyuncu tercihlerinde özellikle bariz hatalar yapmıştır. bitik durumda olan josef de souza tercihi büyük bir hata idi ama sanırım buna onur ergün'ün yokluğu mecbur bıraktı. bek kanatların yerini değiştirmesi de kritik bir hataydı. hiçbirsey üretmeyen ve kupa yorgunu deniz türüç ile figueredo ısrarı başka bir hatası oldu genç teknik adamın. tabi pasla çıkarak oynayan takımı için anahtar oyuncu duarte'nin sakat olması da elini zayıflatan başka bir unsurdu. zira iki siyahi stoper galatasaray'ın ilk yarıdaki yüksek voltajlı sadece 20 dakikalık ön alan baskısı karşısında helva gibi dağıldı.

    bazısı zaruretten bazısı da karar yanlışları sebebiyle çağdaş atan'ın ekibi bu maçı kaybetti. geçen sezon kayserispor başındayken de galatasaray karşısında varlık gösteremediğini hatırlatmak da fayda var. yine de öğreneceği çok şey olduğunu ve yolunun uzun olduğunu düşünüyorum.

    değinmek istediğim bir nokta da genç teknik adamın maç içindeki hamle ve tercihlerine, jest ve mimiklerine ziyadesiyle anlamlar yüklenmesi. adamın takımı avrupa'nın en zor deplasmanlarından birinde gol atınca sevindi diye kendisine galiz küfürler etmek bizim gibi futbolu gerçekten anlayarak izleyen galatasaray taraftarına yakışmaz. herkesi galatasaray düşmanı ilan etmek gibi post modern bir huyumuz daha peydah oldu. hayırlı olsun.
    vay efendim fenerbahçe karşısında böyle yapmadı da neden bize karşı şöyle oynadı? şu oynatmadı da bunu oyundan çıkardı? yok daha neler yahu...
    adam daha ne yapsın fenerbahçe maçında. kendini bilmez bir futbolcu yüzünden 1 saati aşkın bir süre 10 kişiyle - beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz- lig liderine direndi. p.kenny denilen yetenek fukarası arkadaşın yerinde biraz akıllı bir futbolcusu olsaydı o maçı kazanabilirdi bile. ama "acayip" bir penaltı ile dramatik bir şekilde maçı kaybetti.

    10 şubat 2024 galatasaray başakşehir maçını fanatik fenerbahçeli kayınpederimle beraber izledim. o da çağdaş atan'ın kendilerine ( fenerbahçe ) karşı canavar gibi bir oyun oynadığını ama galatasaray'a yattığını söyledi durdu maç boyu. yani batı cephesinde değişen bir şey yok!
App Store'dan indirin Google Play'den alın