resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Hatayspor
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 3229
    24 yaşını doldurmuş bir galatasaray futbolcusu.

    halil dervişoğlu'nun yetenek ve becerilerine söyleyecek sözüm yok. forvet arkası oynadığında, eğer günündeyse (gününde olması çok önemli bir detay), hücum atraksiyonlarını yaratıcılığıyla şekillendirebiliyor. benim için kendisinin en büyük artısı budur.

    ancak, kendisi 24 yaşını doldurmuş bir futbolcu. yıllardır miskinliğini bir kenara bırakıp, daha aktif, ısırgan, azimli bir futbolcu olması için bekliyoruz. kendisinde zerre değişim gözlemlenmediği gibi her yıl birkaç adım daha geriye gidiyor. benim onaylamadığım nokta tam olarak budur. potansiyelini gerçekleştirme konusunda yeteri miktarda emek verip, çaba sarf etmediği için gelişim göstermiyor. dolayısıyla ben ve benim gibi düşünen taraftarlar bu durumdan oldukça rahatsız.

    mevcut durumuna rağmen 11'de kendine yer bulması ve bulduğu fırsatları gamsız bir şekilde değerlendirdiği, hatta elinin tersiyle ittiği için kredisini tükettiğini düşünüyorum. bunun yanı sıra, takım içinde kendisine verilen süreleri aldığında potansiyelini gerçekleştirmek adına elinden geleni ardına koymayacak genç oyuncularımızın da olduğunu biliyorum. halil dervişoğlu tükenen kredisinden dolayı artık hak yemeye başladı. takımımızdaki diğer genç futbolcuların hem kendi gelişimleri hem de takıma katkı açısından sunabilecekleri değerlerin önünde bir engel konumuna geldi.

    kendini hiçbir yerde ispatlamamış ve yıllarını çaba sarf etmeden geçiren bir futbolcunun "gününde olduğu zaman" iyi performans göstermesi benim ağrıma gidiyor. burası galatasaray ve muslera'nın veya icardi'nin bile öyle bir lüksü yok. kendisini izlerken bilinçli ya da bilinçsiz yapmış olduğu saygısızlıkları ve laubalilikleri gördükçe bunu takımımıza yakıştıramıyorum. dahası takımımızdaki genç futbolcular da bu durumu görüyor, tıpkı bizler gibi. hakkaniyetin sağlanamadığı yerde inanç ve bağlılık azalır. bunlar son derece dikkat edilmesi gereken konular.

    örneğin bizler kerem aktürkoğlu'nu eksik olduğu konularda ne kadar eleştirsek de, hiçbirimiz bir kez olsun bu adam çabalamıyor ve emek sarf etmiyor demedik. tam bu noktada ayrım yapmamız gerekiyor. şahsen ben halil'in transferini ilk andan beri istememiş biri olarak, olayların bu raddeye geleceğini biliyordum. işin doğası böyle ilerliyor.

    halil dervişoğlu mevcut durumu itibariyle galatasaray takımına fayda sağlamaktan ziyade zarar vermektedir. hatayspor'a kiralandığında da pek bir şeyin değişeceğini sanmıyorum aksine daha da "homesick" hissedebilir. 7-8 yıldır ingiltere'de ve galatasaray'da gelişim göstermemiş bir futbolcunun ilacının hatayspor'da olduğuna ihtimal vermek pek mantıklı bir yaklaşım olmaz. karakterini ve kafa yapısını değiştirmesi gerekiyor. bu da oldukça sancılı ve emek isteyen bir süreç. kendisinin değişmesini ve gelişmesini isterim ancak bugüne kadar süregelen veriler yorumlandığında halil dervişoğlu'nun böyle bir irade ortaya koyacağını iddia etmek hayalci bir yaklaşım olur.

    hak elbet yerini bulur diyerekten sözlerimi sonlandırıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın