resim
Derrick Arthur Köhn
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Bek
Yaş:25
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 179
    2,5 + 2 şeklindeki sözleşme uzaktan güzel gibi gözükse de hukuki açıdan sakıncaları da mevcut baştan söyleyelim. karşı taraf olsak da bir örneğini oğulcan çağlayan vakasında yaşamıştık.

    fifa ve cas tek taraflı (kulüp lehine) opsiyon sözleşmelerinin geçerli kabul edilebilmesi için bazı koşulların varlığını aramaktadır. şayet bu koşullar mevcut değilse tek taraflı opsiyon kullanımını geçersiz kabul etmektedir. bu 5 koşul içinden en önemli 2 tanesi ise;

    1-) futbolcunun opsiyon hakkının kullanılması halinde opsiyonlu süre içerisinde alacağı ücretin mevcut olan esas sözleşmede belirlenmesi gerekliliği
    2-) futbolcunun opsiyon süresinde alacağı ücretin mevcut sözleşmeye göre azımsanmayacak derecede yükseltilmiş olması gerekliliği, bir başka ifade ile futbolcunun ücretinde gözle görülür bir iyileşme olması gerektiğidir.

    2,5 sene sonra maaşını 1-1,5'tan aşağı verdiğin an futbolcu kaçar. kaçmasa bile olası iyi performansta transfer için oyuncunun ve karşı kulübün elinde koz olur. pazarlıkta elin güçleşir. potansiyel ve genç oyuncular için 2,5 + 2 yerine 3,5+1 her zaman daha iyidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın