resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 8360
    kendisine öfke kusan yazarlardan bazılarını çok kısa bir operasyon ile araştırınız. arda güler, ferdi kadıoğlu gibi futbolculara ne dediklerine bakarsanız eğer, denk geldiğiniz yorumlar bu yazar arkadaşların ne kadar büyük bir riya içinde olduğunu gösterir size. elin oğluna bu toksik futbol ikliminden kurtulmalarını dilemeler mi dersiniz, kendilerine başarılar dilemeler mi dersiniz... sorun yok tabii iyi olsunlar, bu toksik futbol ikliminden de kurtulsunlar tabii ama benzer yaşlarda eleştirinin her türlüsüne göğüs geren ve yemediği azar, ıslık kalmamış kerem'e ağız dolusu ağır cümleler edip el bebek gül bebek büyütülen diğer akranına sahip çıkmak bence riya oluyor.

    kerem hangi paylaşımı beğenip hangisini beğenmeyeceğini ayırt edebilecek yaşta, olgunlukta ve özgürlükte olan bir futbolcumuz. ya da herhangi bir şekilde istediği gibi beyanat verebilir. hiçbir şekilde terbiyesizlik yapmıyor, eleştirilere de sorunu büyütecek tarzda cevap vermiyor. çıkıp işini yapmaya çalışıyor. ne isteniyor bu çocuktan anlamıyorum. her kötü performansta elinde sopayla arkasından kovalıyoruz yetmiyor. iyi performansında da tepesindeyiz zaten. yani hiçbir galatasaray futbolcusu kimsenin stres topu değil, olmamalı. evet, kerem vazgeçilmez değil. gittiğinde ölüp bitmeyiz ama yazık ettiğimizle kalırız.

    bence kerem oldukça çalışkan ve akıllı bir futbolcu. ama bazen bazı konularda gelişim göstermek zamana da bağlı olabiliyor, tecrübeye de. en çok eleştirildiği noktalardan biri olan bitiricilik özelliğinin günümüz forvetlerinde zirve yaptığı yaşlara henüz yeni giriyor kerem. ayrıca, bence kötü performansın sürekli hale gelmesinde tek sorun futbolcunun kendisi de değildir. yani şunu demek istiyorum, x kişisi son zamanlarda yeterince iyi performans ver(e)miyorsa çekersiniz yedeğe değil mi? eğer bu yapılmıyorsa doğal sonucu futbolcunun üzerindeki baskının artması oluyor. şahsen ben okan hocayı eleştirmiyorum bu konuda. kerem'i oyunda kaldığı her dakika boyunca mevcut ikamelerine göre daha önde görüyorum. ama illa ki eleştiri yapılacak biri varsa önce hoca ve yönetim olurdu benim nazarımda.

    ek olarak, bu arkadaşın kapasitesi bu da olabilir. bunu da kabullenmek zorunda kalacağız belki de günün birinde. bu bir sorun mu? hayır. daha iyisini getirir koyarsın. kendisi ile ilgili tasarrufun değişir. bu nedenle takımda beklentinin büyüdüğü kişilerin maliyeti ve aldıkları süreler daha fazla olmuyor mu?

    yani özetle şunu söylemek istiyorum, kişi kendi kapasitesinin sınırlarına gelmişse, onu yapamadıkları için eleştirip ıslıklamanın marjinal faydasını çözemiyorum ve yanlış buluyorum. dolayısıyla, kerem gol sevincini yaparken 'tavır' takınıyorsa da kimse kusura bakmasın benim de içimin yağları eriyor. kimse galatasaray futbolcusunun moralini düşüremez, hiçbir değerimize ayar veremez. öte yandan henüz kapasitesinin sınırlarına gelmemiş bir potansiyel değerimizi ise ıslıklayıp, lakaplar takmanın bize ve futbolcumuza nasıl bir getirisi olacak anlamakta güçlük çekiyorum. bakın yorumlarım yapıcı eleştiriler yapıp, hakkınca eleştirenleri kapsamıyor. ıslıklamak protestodur bana göre, eleştiri değil. komik ve küçük düşürücü lakaplar uydurmak bambaşka bir olay zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın