resim
Tanguy Ndombélé Alvaro
Takım:-
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:27
Boy:1.81
Uyruk:Fransa
  • 1670
    bu adamı herkes günah keçisi ilan etti ama atlanılan nokta şu.

    transferi planlı bir sürecin sonucu değildi. biz yaz dönemi orta saha transferinde çuvalladık. son ana kadar “fırsat transferi” dedik.

    icardi ve torreria gibi a+ transferler bir kere olur iki kere olur. torreira kalitesinde bir adam almak için en az 30 kağıt vermen lazım, sen 6’ya aldın. neden? çünkü arsenal elinden çıkartmak derdindeydi, pazarlıkta elin güçlü oldu.

    şimdi sen transferde bu kaliteyi hedefliyorsun, ama en fazla 10 milyon ödemek istiyorsun. kimse kusura bakmasın, diğer takım yöneticileri de aptal değil. sen nasıl fiyat çekiyorsan iyi oyuncularına, bu da onların en doğal hakkı…

    gidip vecino, n’dombele gibi adamlar yerine fransa ligue 2’den 3-4 milyon euro’ya 18-19 yaşında bir tane genci transfer etsen, önümüzdeki yılın sonu 15 milyon euro’ya satar, aynı ligden ikamesini bulurdun.

    o ağzının sulandığı adamlar ağaçta, bağda, bostanda yetişmiyor, o liglerden çıkıyorlar…

    burada taraftar refleksi devreye giriyor:

    bu sözlükteki arkadaşlarımızın büyük bölümü de dahil olmak üzere taraftar böyle bir transfer yapılsa, basındaki sözde spor yorumcularının gazına gelerek “yaaaauw abeeey yaaa, diarra da galatasaray orta sahasının topçusu değil yeaaaağğğ” diye ortalığı yangın yerine çevirecek. boey’de falan yapmadık demeyin, ilk transfer olduğunda onun hakkında da çok fazla olumsuz yazı ve söylem yapıldı.

    bizim gibi her sezon tepeye oynayan takımlarda bile 4-5 senin sonunda bir yıl başarısız geçse bile böyle potansiyeller forma giyer, değer kazanır. kulüp finansal olarak böyle böyle ayakta kalacak yapıya kavuşur…

    bunların hiç birini yapmayıp transferi son günde panik halinde yaparsan böyle tecrübeler yaşarsın…
App Store'dan indirin Google Play'den alın