resim
Eyüp Aydın
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:19
Boy:1.81
Uyruk:Almanya
  • 419
    kendisi hakkında yazdığım bir önceki entry'de topla çok yetenekli ve pas hatası yapmadan orta sahada oynayabilecek bir futbolcu olabileceğini yazmıştım. ancak biraz hantal olduğundan da bahsetmiştim.

    bu akşamki yani 6 şubat 2024 galatasaray bandırmaspor maçında da yine aynı şekilde kendisinin ayağına gelen topları sakin ve temiz bir şekilde takım arkadaşlarına aktarması oldukça başarılıydı. iyi bir oyun ortaya koydu ki oyunu sete döndürdüğümüz her anda kendisinin aktif olarak topu dolaştıracak oyun aklı olabilme ihtimali oldukça heyecanlandırıyor. yine de tam ayağına atılmayan ya da top istemediği anlarda ona atılan toplardaki hantallığı da biraz kafa karıştırıyor. bu hantallıktan kurtulunca çok daha iyi bir oyuncuya dönüşecek mevcut yetenek setini koruyup üstüne inşa etmeyi başarırsa.

    tabi bir yandan da farkında olmamız bir durum var ki o da daha kariyerinin 8. profesyonel futbol maçına çıkmış olduğu gerçeği. bu 8 maçta da toplamda aldığı süre 170 dakika. bundan önceki maçları bayern'in ikinci takımında olan regionalliga bayern ismi adı altında üçüncü ligin de altında yer alan bir organizasyon olan yöresel ligde oynadığı maçlardı.

    kariyerinin ne şekilde gideceğini kendisi belirleyecek. kornerlerde adrese teslim top atması ve pas hatası yapmadan orta sahada top dağıtıcı olması gibi iki önemli özelliği öne çıkıyor şu anda. savunma açısından pozisyonunu kaybedebiliyor ve bazen de hantal kalması sebebiyle top kaybı olan hatalar yapıyor topu almak için hamle yapamadığından.

    gelişimini merakla takip etmeye devam edeceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın