resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 8319
    hakkında değerli bir analizi entry’e bırakıyorum.

    --- alıntı ---

    kerem aktürkoğlu hakkında “abi görüyor musun başka liglerde var mı bu kadar top kaybeden yok işte” argümanını çürütelim ve akabinde kerem aktürkoğlu’nu girdiği gol pozisyonlarını gole çevirme yüzdesini diğer oyuncularla kıyaslayalım.

    kerem aktürkoğlumaç başına atılan en fazla kilit pas verisinde kanat oyuncuları ele alındığında 5 büyük lig özelinde saka ve sane’den sonra 3. sırada yer alıyor.

    1-) ingiltere premier league’de bukayo saka maç başına atılan kilit pas verisinde en iyi kanat oyuncusu olurken / aynı zamanda ligin en çok top kaybeden 10. oyuncusu konumunda.

    2-) almanya bundesliga’da leroy sane maç başına atılan kilit pas verisinde sadece kanat oyuncuları değil tüm ligin en iyi 1. oyuncusu olurken / aynı zamanda ligin en çok top kaybı yapan 12. oyuncusu konumunda.

    3-) italya seri a’da matias soule maç başına atılan kilit pas verisinde ligin en iyi 2. oyuncusu olurken / aynı zamanda en çok top kaybeden 1. oyuncusu konumunda.

    4-) fransa ligue 1’de romain del castillo maç başına kilit pas verisinde ligin en iyi 2. oyuncusu olurken / aynı zamanda ligin en çok top kaybı yapan 2. oyuncusu konumunda.

    5-) ispanya la liga’da nico williams maç başına kilit pas verisinde ligin en iyi 6. oyuncusu olurken / aynı zamanda ligin en çok top kaybı yapan 8. oyuncusu konumunda.

    6-) kerem aktürkoğlu maç başına kilit pas verisinde ligin en iyi 1. oyuncusu olurken / aynı zamanda en çok top kaybı yapan 4. oyuncu konumunda.

    bu veriler bile aslında kerem gibi çok deneyen, arayan, oyunun içinde olan ve sorumluluk alan oyuncuların takımdaki diğer oyunculara göre top kaybı oranının daha yüksek olmasının temel sebebi olduğunu öngörmek mümkün.

    gelelim girdiği pozisyonları gole çevirme yüzdelerine.

    1-) kerem aktürkoğlu’nun girdiği gol pozisyonları gole çevirme yüzdesi %11

    2-) bukayo saka’nın girdiği gol pozisyonlarını gole çevirme yüzdesi %12

    3-) leroy sane’nin girdiği gol pozisyonlarını gole çevirme yüzdesi %16

    4-) romain del castillo’nun girdiği gol pozisyonlarını gole çevirme % 21

    5-) matias soule’nin girdiği gol pozisyonlarını gole çevirme yüzdesi %18

    6-) nico williams’ın girdiği gol pozisyonları gole çevirme yüzdesi % 9

    bitiriciliğini biraz daha geliştirdiği takdirde çok daha özel bir oyuncu olacağını düşünüyorum.

    tüm bu tabloya baktığımızda verilerle bile muadili olduğu ve kıyasladığımız oyuncular açısından bakarsak ne kadar önemli bir değere sahip olduğumuzun göstergesi.

    tek eksik var bitiriciliği.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın