resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 8321
    kıymetini bilemediğimiz oyuncumuz. bazı şeyleri istatistiksel kıyas bazında görünce kıymetini bilemediğimiz daha çok ortaya çıkıyor. mesela kerem'in yetenek setini bire bir benzetebileceğimiz avrupa'daki en uç muadili kimdir diye kime sorsak herkes herhalde kvara'yı gösterir. buyurun mevcut sezonda kerem - kvara kıyaslaması.

    burada çok önemli bir not düşeceğim. kerem belki ligde anadolu takımlarına karşı oynadı ama kvara da şampiyonlar liginde braga ve union berlin gibi takımlara karşı oynadı. ki her iki ligin sonuncuları salernitana'yla istanbulspor maç yapsa kimin kazanacağı konusunda çok derin beyin fırtınası yapabiliriz. *

    kerem - kvara
    şampiyonlar ligi: 6'şar maç
    lig: 23 - 20 maç üzerinden

    toplam gol/xg
    şl: 2/2.10 - 0/0.83
    lig: 9/8.32 - 6/7.65

    gol atma sıklığı
    şl: 221 dakikada bir - 0
    lig: 200 dakikada bir - 261 dakikada bir

    toplam kaçırılan büyük gol fırsatı
    şl: 4 - 1
    lig: 9 - 10

    toplam asist/xa
    şl: 0/1.51 - 1/1.93
    lig: 5/6.63 - 3/3.10

    ort. kilit pas
    şl: 1.5 - 2.8
    lig: 2.6 - 1.6

    ort. top kaybı
    şl: 14.0 - 16.7
    lig: 18.1 - 13.2

    bu sene durum böyle. buna ek not olarak kvara'nın şl'deki ikinci senesi, kerem'in ilk şl deneyimi olduğunu ekleyeyim. hatta biraz daha derine inip 80 milyon euro fiyat biçildiği sezon kvara'nın şl'deki ilk sene istatistiklerini atayım.

    (9 maç)
    gol-xg: 2/5.78
    asist-xa: 4/2.07
    ortalama top kaybı: 17.0
    kaçırılan büyük gol fırsatı: 9

    demek geçen sene galatasaray seyircisi olsa takım kvara'ya 80 milyon euro fiyat biçemeden ıslıklayıp adama kafayı yedirecekti.

    benim burada bu istatistikleri verme amacım "kerem kvara'dan daha iyi" gibi bir muhabbete girmek değil. neredeyse bedava parasına, geçen yaz 80 milyon euro bedel biçilen, şampiyonlar liginde yokları oynayan bir futbolcuyla eşit seviyede istatistikler yapan, şampiyonlar liginde kendini kanıtlayan bir muadile sahibiz ve aralarındaki yaş farkı sadece 2, yerli havuzunda ve takımı sahiplenen biri. bilmiyorum gerçekten daha allah'tan belamızı falan mı istiyoruz acaba?

    kendisinden razıyım. keşke bu seyircilere inat kafayı toparlayıp devam etse ama bu yaz artık müsaade isteyeceğini düşünüyorum. çünkü kerem geçen sene de böyle bir dönemden geçti ve orada yunus'la ortaklaşa ıslıklanıyordu. yunus oradan çıkamadı, kerem çıktı ama bu sefer çıkabilecek mi bilmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın