resim
Lorenz Assignon
Takım:Burnley
Mevki:Sağ Bek
Yaş:24
Boy:1.81
Uyruk:Fransa
  • 157
    senelik 450 bin euro alacağı söylenen futbolcu. kendisine kulübünün 8 milyon euro istediğini varsayalım ve bunu vermiş olalım. 4 yıllık da sözleşme imzalatalım. böylece oyuncunun yıllık maliyeti 2.5 milyon euro'ya geliyor.

    şimdi bir de yine ismi geçen clauss'u, mesela 3 milyon euro bonservis verip aldığımızı düşünelim ve oyuncuyla üç yıllık sözleşme yapmış olalım. clauss da senelik 2 milyon euro alacak olsun. clauss'un senelik maliyeti 3 milyon euro'ya geliyor.

    assignon tutarsa ve gelişirse verdiğimiz 8 milyonun üstüne satma şansımız çok yüksek. tutmazsa da maaşı az olduğu için az zararla elden çıkarabilme şansımız var.

    clauss tutarsa 3 sene sağ beki götürür, sonra da bedelsiz ayrılır. tutmazsa? tutmazsa maaşından ötürü satmakta zorlanırız, verdiğimiz bonservisin üstüne kesinlikle satamayız ve elde patlama ihtimali yüksek olur.

    bu yüzden kulübü 8 milyon euro bile istiyorsa o opsiyonu oraya koydurmak lazımdı. assignon gibi futbolculara daha çok ve daha cesurca yatırım yapmalıyız.

    edit: isiey uyardı. 450 bin euro yarım devre içindir demiş. senelik 900 bin euro desek bonservis+yıllık ücret, 31 yaşındaki oyuncununki ile aynı orana geliyor. her anlamda alınabilir bir risk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın