• 752
    kendisiden uzak kalmak mental sağlığınızı korumanız gereken şeyler listesinde ilk üçe girer. nacizhane kendi listem şu şekilde.

    1-) twitter kapatmak
    2-) türk tvlerini, dizilerini, haber programlarını, yarışma programlarını kısaca futbol dışında türkiye ile ilgili hiçbirşeyi tvden takip etmemek
    3-) ekşisözlükden uzak durmak. durulamıyorsa "gündem" sekmesinin yanında ki ayarlar butonundan gündeminizi kişiseleştirin. siyaset, futbol, spor, ilişkiler konularını takip etmeyin. göreceksiniz ki artık ekşi sözlükde sinir olmuyorsunuz.
    4-) kesinlikle facebooku kapatın
    5-) instagramıda kapatın. kapatamıyorsanız kesfet sekmesinde siyaset,yemek,ilişki vb foto, reelslerin hepsini not interested yapın. daha sonra biraz kedi köpek videosu, tatil falan videoları beğenin göreceksiniz ki 15 dakka sonra instagramınız sadece keşfetde kedi köpek olup sizi rahatlatıcı şeyler olcak.
    6-) instagramda nekadar siyasi, ilişki , özlü söz , yemek vs paylaşan varsa mute yapın.
    7-) telegrama, tiktoka, whatsapp gruplarına sakın ola girmeyin.
    8-) çok arkadaş edinmeyin. akrablardan uzak durun. dayılara güvenmeyin*. maksimum 2-3 dostunuz olsun onlarda sizin frekansınızda olsun göreceksiniz rahatlamış olcaksınız.
    9-) spor yapın. koşun, bisiklete binin, yürüyün vs. bol bol ilginiz ile alakalı podcast dinleyin.kitap okuyun. bir hobi edinin. hiçbirşey yapamıyorsanız yeni bir dil öğrenin. açın duolingo kasın boş zamanlarınızda.
    10-) imkanınız varsa türkiyeyi terkedin.*

    son 5 senedir yaptığım ve her dakikamı inanılmaz şekilde mutlu geçirdiğim listeyi sizinle paylaşmak istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın