resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:23
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 3677
    bilindiği gibi yunus'u sezon başında leicester city'ye 500 bin euro kiralama bedeli ve 9 milyon euro şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile kiralamıştık. şart bağlı olmanın yanında leicester city istediği taktirde yine 9 milyon euro ödeyerek yunus'un bonservisini alma hakkına sahip.

    kap bildiriminde şarta bağlı zorunlu opsiyon hakkında bir açıklama yapılmamış ama birçok yerde de belirtildiği üzere eğer yunus akgün 25 maça çıkar ve leicester premier lig'e yükselirse ingiliz kulübü futbolcunun bonservisini 9 milyon euro'ya almak zorunda.

    leicester city championship'te şu an 10 puan farkla lider durumda ve ilk ikinin direkt premier lig'e yükseldiği championship'te üçüncü ile arasındaki puan farkı bir maç fazla olmak üzere tam 11. kısacası bir mucize olmazsa leicester city bu sezon premier lig'e yükselecek.

    yunus ise şu ana kadar leicester city ile 13'ü championship, 2'si fa cup ve yine 2'si efl cup olmak üzere toplamda 17 maça çıktı. championship'in tamamlanmasına ise daha 17 hafta var.

    kısacası yunus büyük ihtimalle kulübümüze en az 9.5 milyon euro kazandırarak premier lig'e transfer olacak. en az diyorum zira leicester city yunus'u ileride üçüncü bir kulübe satması durumunda satış bedeli karının %15'ini de bize ödenecek.

    diyelim oldu ki gerekli şartlar oluşmadı ya da leicester opsiyonunu kullanmadı bu durumda yunus iyi bir tecrübe kazanmış olarak bize geri dönecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın