• 53
    gaziantep üçlü savunma ile oynuyor. bu sebeple bizim beklerimizi de hücuma çıkartıp, ileriyi geniş şekilde 5’leyerek çizgiden çizgiye hücum tehditi yaratmamız lazım ki kalabalık ve sıkı şekilde duran 3’lü savunmayı açabilelim. bu seneple barış alperin sol kaan’ın sağ bek oynaması epey önemli olacak bizim için. barış sol bek oynadığı zaman önünde de zaha oynayacağı için zaha çizgiyr basarken zaha ile mertens arasına koşu atıp ekstra bir opsiyon yaratıyor, kaan bu şekilde derine koşu atamıyor barışa nazaran-her ne kadar trabzon maçında bu şekilde gol bulsa da sayı olarak daha az deniyor bunu-, keza kaan da sağ kanattayken hücuma katıldığında isabetli ortaları ile çizgi üzerinde kalıp içeri girmese bile savunulması gereken bir tehdit oluyor ki antep’in savunma hattını genişletip aralarını açabilmek için buna da ihtiyacımız var.

    barışın sağ kanat olduğu senaryoda barışın uzaktan isabetli orta tehditidin kaan kadar olmaması sebebiyle içeri devrilmeye çalışacak olması sebebiyle o bölgede yığılma yaratacağı ve zaten kapalı ve derinde bekleyecek antep savunmasını daha da blok halde sıkıştıracağı için istediğimiz etkiyi yaratamayacaktır. keza kaan sağ veya sol kanatta oynadığında aynı orta kalitesiyle oynasa da içeri devrilme hususunda barıl kadar dinamik ve tempolu git gel yapamadığı için bu kısımda eksiklik yaratacaktır.

    bunun haricinde sakin oynayarak gerekirse duran toptan kilidi açıp sonrasında antep’i topla oynamak zorunda bırakıp geçiş savunması denemek de gayet olası. bu ihtimalde skorun geç gelmesi ihtimaline karşı umarım tribünde homurdanmalar ve yuhlanmalar yaşanmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın