resim
Sacha Boey
Takım:Bayern Münih
Mevki:Sağ Bek
Yaş:23
Boy:1.78
Uyruk:Fransa
  • 4370
    valla bırakın galatasaray tarihini, türk futbol tarihinde buraya gelip bu kadar gelişim gösteren başka bir oyuncu oldu mu pek hatırlamıyorum. belki cenk tosun diyebiliriz ama o da giderken herkes biliyordu ki cenk o fizikle premier lig’de yapamayacaktı, yapamadı da. yani everton gibi bir dünya premier lig kulübü var, boş beleş adamlara 20’leri 30’ları gömüyorlar, sonra ellerinde patlıyor. tabi burada uefa’yı alan galatasaray kadrosunu ve oyuncularını tenzih ediyorum zira o takım ve oyuncular zaten o zamanın avrupa’sı için en üst seviyeye gelmişlerdi.

    buradaki önemli nokta şu ki; bayern’i dünyadaki tüm kulüplerinden ayıran çok büyük bir kültürü var. istisnai durumlar hariç yüksek bonservis verdiği oyuncularda karavana atmazlar. astronomik rakamlar vermekten imtina eder, ‘parayı harcarken kazanırsın’ felsefesinde bir kulüptür. ve biz böyle bir takıma, 30 milyon euro üstü bir rakama, forvet değil, yaratıcı bir orta saha değil, bir sağ bek gönderdik.

    üstelik bu, türkiye’den bayern’e giden bir teknik direktörün referansı sayesinde de olmadı. yani elvir baliç’i real madrid’e aldıran john benjamin toshack torpili yok bu işin içinde. bu işin içinde emek, adanmışlık, alın teri ve sonuna kadar çalışmak var.

    ve tabi oyuncusunu satılacak bir mal olarak değil, ailenin en değerli parçalarından biri olarak gören ve masaya ona göre oturan, oyuncusuna gerçekten değer veren erden timur’un da hakkını verelim. kulübe ne kadar berbat bir yaz transfer dönemi geçirtse de, bu transferde yaptığı pazarlıkla gerçekten büyük bir iş başardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın