resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 3125
    ezbere yorumlardan kaçınmak gerekir. mertens’in ayrılması, daha iyisinin bulunarak çok güzel bir veda yapılması ayrı konu, yaşını sürekli gündeme getirmek ayrı konu.

    2023-2024 sezonunda mertens ortalama 60-65 dakika oyunda kalıyor. ortalama koşu mesafesi ise bu dakikalar için 8 km civarı. yani dakikaya orantılarsanız takımın en çok koşanlarından. yine hepimizin bildiği gibi en iyi pres yapanlarından, en patlayıcı koşular yapanlarından, 25.01.2024 galatasaray istanbulspor maçının iptal edilen golünde görüldüğü gibi rakip kaleden kendi kalemize defansa yardımcı olmak için en çabuk gelen kendisi.

    demem o ki, “yaşlı” çok ezbere ve klişe bir laf. yaşlı olup, sahada kaldığı sürede neyi yapamadığı ifade edilirse o zaman bu daha gerçekçi bir yaklaşım olur.

    2024-2025 sezonunda oyuncu sonrasında teknik ekipte devam etmesini ise yüzde yüz destekliyorum. çünkü fiziki özellikleri, futbolcu katkısının üst düzeyde olmasını geçtim, psikolojik katkısı, karakter katkısı, moral katkısı, gençlere destek katkısı bence çok büyük. galatasaray ve mertens’in seviyeleri düşünüldüğünde 1 milyon ve biraz üstü gibi yıllık rakamlar rahatlıkla ödenebilir. hele bir sürü gereksizden kurtulursak. tek soru işareti gelirse 12 yabancı sınırıdır. ve evet gelirse o zaman kimlerin geleceğine bağlı olarak o kontenjanı doğru kullanmaktan yanayım. duygusal davranmadan direk kendisini teknik ekibe davet etmek daha efektif olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın