resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 9802
    işi çok ama çok zor olan hocamız. hakkında çıkan karalama kampanyalarını falan geçerek söylüyorum bunu.

    ilk sezonunda sıfırdan bir kadro kurulmuştu neredeyse ve hakedilmiş bir şampiyonluk kazandı bu yeni kadroyla. bu kadronun üstüne bu sezon yani 2023-2024 sezonunda da yine aynı şekilde 10 küsür oyuncu geldi, ayrılanlar da çok oldu. buna rağmen futbol olarak daha doğrusu skor olarak yeteri kadar tatmin etmese de muazzam bir başarı kazanmış durumda ligin ilk devresinde. üstelik gelen oyunculardan da yüzde yüz performans alamadan bunu başardı.

    şimdi ise geleceğe bakıp düşünüyorum ve biraz daha endişeleniyorum. sabit ve oturmuş bir kadroya yine sahip olamayacak diye. zira 2024-2025 sezonunda da yine aynı oyuncu değişimi sorunlarından muzdarip olacak. bu sezon şampiyon olsak da olmasak da ağustos ortası ya da sonundaki şampiyonlar ligi elemelerine hazır bir kadroyla giremeyecek bunu hepimiz biliyoruz. buradaki en önemli şey şampiyon olup play-off turuna kalmak ki bu ağustos sonunda tek eleme aşaması geçmek anlamına geliyor. bu sezon bir şekilde şampiyon olamazsak ağustos başında 2. eleme turunda şampiyonlar ligi serüveni başlayacak. 24 temmuzda avrupa futbol şampiyonası bitecek. hadi final yapamadığımızı çeyrek final falan yaptığımızı düşünsek bile en başarılı ihtimalde milli takımlarda buluncan oyuncuların dönmesi yine ağustos başını bulacak.

    sacha boey zaten bugün gitti. sezon sonunda dries mertens kesin gidiyor. abdülkerim bardakçı, kerem aktürkoğlu, barış alper yılmaz, lucas torreira, victor nelson gibi takıımın omurgası olan ve olmaya yakın olan oyuncuları elde tutmak da mümkün olmayacak çünkü onlar da gitmek avrupa görmek istiyorlar. bu sezon başında en önemli iki eksik bölge olarak belirlenen yerlere lucas torreira'nın yanına yapılan 8 numara transferleri tutmadı. sol bek transferi tutmadı yeri hala dolmadı. yeri gelmişken hala gururla angelino entry'm en ofsaytlanan entry'lerimde duruyor. şu ara transfer döneminde buraları doldurmaya çalışıyoruz. üstüne bir de sağ bek ve on numara bulmaya çalışıyoruz. yani yine ilk 11'de yazmamız gereken 4 oyuncu kadroda değil. bunları şu anda almaya çalışıyoruz.

    hakim ziyech geç katıldı, hemen ardından sakatlandı ve iyileşir iyileşmez milli takıma gitti. wilfred zaha hala oturmadı çok çabalamasına rağmen. tete zaten direkt olmadı ve muhtemelen o da gidici. sağ kanatta da bir delik oluşuyor şimdi o zaman?

    işin içinden çıkmak pek mümkün değil. üstelik bu ara transfer döneminin bitmesine birkaç gün kaldı sadece. bu kadar kısa sürede bir sağ bek, bir sol bek, bir sekiz numara, bir de on numara almak mümkün mü? bence değil. sekiz numara yine yaz transfer sezonuna kalacak gibi. okan hoca da tam bu yüzden tanguy ndombele'yi kazanmaya çalışıyor zaten.

    ha bir de aklıma geldi şimdi son olarak. fernando muslera da giderse ne olacak? yaz aylarında yine sil baştan kadroya gelir yani gidişatımız.

    bu arada bu transferlerin böyle olmasında, sürekli futbolcu gelip gitmesinde kimseye suç bulmamak gerekiyor. ülkenin futbol kalitesi belli. iyi oyuncular burada uzun süreler durmuyor. parlayan yerli gitmek istiyor. yabancı da geçiş için geliyor ya da yaşlanmışsa, piyasası düşmüşse geliyor. burada yönetime suç atmaya falan hiç gerek yok. genç oyuncu alıp yetiştiren kulüp olmak istiyoruz ama bir yandan da başarı kazanmamız lazım avrupada olmamız için. o rekabetin içine de 23 yaş ortalamalı takımla gelemiyoruz haliyle. fırsat transferleri kovalamalıyız, sürekli oyuncu satıp isim yapmalıyız maddi olarak zarar etmemek adına ama bunları yapabilmek için de yine avrupa vitrininde olmalıyız. bunun için de yerel ligde şampiyon olmalıyız. böyle bir infinite loop içerisinde okan hocanın işi zor, hem de çok zor.

    tüm bunlara rağmen 1.5 sezondur başardığı şeyler muazzam.

    keşke sabit bir kadroyla şöyle en az 2-3 sezon izleyebilseydik futbolunu. ama bu galatasaray'da olmayacak gibi. italya'da ne fenomen olur ama bu oynattığı futbolla...
App Store'dan indirin Google Play'den alın