resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7994
    "mentalin kuvveti," herkesin verdiği mücadeleye göre ölçülür.

    siz iyi bir ailede, özel dersler ala ala, sağlık sorunu geçirmeden, hiç de stres olmadan güle oynaya üniversiteyi kazanırsınız. bu sizin mentaliniz hakkında hiçbir şey söylemez.

    siz stresli bir ailede, imkanlar kısıtlıyken, bir de bullyinge uğrayarak; çok stresli ve gergin şekilde üniversiteyi kazanırsınız. bu sizin mentalinizin güçlü olduğunu gösterir. ama sizde iz de bırakır.

    kerem'de verdiği mücadelelerin yarası, izi var. travma zaten yunanca'da yara demek. dolayısıyla kendisinin hırs, öfke, gerginlik gibi faktörlerini değerlendirirken insani yerden yaklaşmamız lazım. dışarıdan bakan biri için itici olan şey, aslında kerem'in yaşama ve savaşma içgüdüsü. içinde ve dışında yşaadığı streslere karşı pes etmeden savaşmaya devam etmesi de onun mental gücünü gösteriyor. o savaş, zaman zaman gerginlik olarak dışarı yansısa da.

    “ben bazı şeyleri kaldırabiliyorum diye, mentalim kuvvetli diye bunları hak ettiğim anlamına gelmiyor.” demiş.

    bu çocuk bir camiaya oyunculara sabretmeyi öğretti.tırnağıyla kazıyarak, röportajlarda vurgulayarak, ek video çekimler yaparak, takım arkadaşlarını koruyarak yaptı bunu. geçen senelere göre formu düşük oyunculara çok daha sabırlı tribünlerimiz. bunun tek sebebi kerem'in mücadelesi ve okan hoca'nın da oyuncuları destekleyen yaklaşımı.

    kerem bu kulübün değil, bu ülkenin ve sporun bir değeri. resmen 35 milyonluk bir camianın sporculara bakış açısını tek başına değiştiriyor. değerini bilin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın