resim
Eyüp Aydın
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:19
Boy:1.81
Uyruk:Almanya
  • 371
    galatasaray forması altında aldığı kısa sürelerde olumlu işler yapan gurbetçi oyuncu.

    bir kere bu çocuk yere sağlam basıyor, ağırlık merkezi yere yakın. kısa mesafede gerçekten çabuk, uzun mesafede pek hızlı olmayabilir test edemedik. ilk kontrolü gayet temiz, basit oynamayı biliyor, kullandığı ilk duran toptan asistini de yapmıştı zaten, uzun metrajlı pas da atabiliyor. solak olması da çeşitlilik açısından iyi. ben bu çocuğun mücadeleden kaçtığını da görmedim.

    normalde genç oyuncuları merkezde kullanma konusunda tereddütlerim vardır, çünkü akademiden alınan eğitimin kalitesi, genç oyuncuların fiziksel durumları ve tecrübe eksikliği gibi durumlar şampiyonluğa oynayan takımlar için dezavantaj oluşturabiliyor.

    bizim taraftar biraz garip, her oyuncunun her özelliğinin en iyi seviyede olmasını bekleyenler var. eyüp aydın'ın 50 metre top sürmesini bekleyenler var galiba. yıllardır ilkay'ı izledim ben öyle bir dribling göremedim. benim oyuncumun 1. bölgede atacağı çalımın benim için bir önemi yok, eğer hat kıran pas ile 3-4 oyuncuyu pasla atlatabiliyorsa benim için kâfi. oyuncuların bireysel özelliklerini sistem içerisinde değerlendirmek gerekiyor. örnek vereyim spaletti'nin 4-3-3'ünde merkez oyuncularından birinin muhakkak zambo gibi delici olması lazım ama diğer iç oyuncu zielinski'nin farklı özellikleri var ve en önemlisi bu iki oyuncu birbirini tamamlıyor.
    bahsedilen topla oyuncu geçme özelliği ndombele'de var, fakat bizim sistemde henüz bir işe yaradığını görmedim. top kaptırıyor ve bize pozisyon olarak dönüyor şuan için.
    eğer sağ kanat barış alper olacaksa merkezde torreira'nın yanına eyüp olabilir diyorum.

    eyüp hakkında çok net olan başka bir şey ise, her genç oyuncuda olduğu gibi sürekli forma giymesi lazım. tecrübe kazandıkça fiziği de oturacaktır. kenan yıldız oynadı ve değer kazandı, yunus emre konak oynadı ve değer kazandı.
    bizim en büyük sorunumuz puan kaybedersek dünyanın sonu gelecekmiş gibi hareket ediliyor, ligdeki rakibimiz de şaibeli zaten. hepsi üst üste gelince okan hocanın genç oyuncuları sahaya atamamasını da anlayışla karşılıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın