resim
Mateus Cardoso Lemos Martins
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 1723
    shakhtar piyasasının ekmeğini yiyen futbolcu. brezilya serie a'da 1 dakika bile forma giymemiş oyuncular hakkında gerçekten dikkatli olmak gerekiyor. bu arkadaş daha kendini ispat etmeden shakhtar tarafından keşfediliyor. bakıyoruz istatistiklerine, shakhtar dönemi parlak değil, işte orada bir madrid maçı oynuyor. herkes ismini duymaya başlıyor. shakhtar'ın bulduğu genç brezilyalı apoletiyle beraber fransa'ya gidiyor, ingiltere'ye gidiyor. kötü ve vasat performanslar, iki kulüp de paralı kulüpler ama satın alma opsiyonunu kullanmıyorlar. sonra da savaş sebep kılınıp serbest kalıyor. ve bizden kallavi bir sözleşme alıyor. hala transfermarkt değeri çok yüksek. çünkü hala shaktar piyasası oyuncuyu değerlemiş.

    oyuncuyu görüyoruz, dümdüz yetenekleri olan, hiçbir ışık vermeyen oyuncu. süre bulamıyor denilen adamın bizde 1200 dakikası var. hala potansiyelli ve yetenekli olarak bahsediliyor. biz oyuncuya kötülük olsun diye mi söylüyoruz bunları. adam basbaya kötü oyuncu, bize birileri kazık atmış, derdimiz bu.

    hayatta oluyor böyle şeyler. bazen boş beleş adamlara talih kuşu konar. bu adama da shakhtar konmuş. adamların nasıl bir lobisi ve namı varsa bu adamı iyi göstermekte başarılı olmuşlar, değerini hep korumuşlar. bunu galatasaray beceremez. shakhtar ve 1-2 kulüp dışında kimse beceremez. ilüzyon çünkü bu, resmen dolandırıcılık. 3 milyon euro etmeyecek adama 25 milyon euro değer biçmişler. kimse de yememiş ama aynı da kalmış. şimdi bizim de itelememiz lazım birilerine, maaşından kurtulsak bile kafi.

    benim bu olaydan çıkardığım şey şu: brezilya liglerinde 1 dakika bile oynamamış adamı alırken iki defa düşüneceksin. çünkü bu adam brezilyalı değil ukraynalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın