resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7980
    skorerliği ile ipten alıyor eyvallah. ama oyun içi etkinliğine de ihtiyacımız var bizim. beki top taşırken kerem ceza sahasına yöneliyor. atak geliştirmekte tıkanıyoruz. halbuki çizgiye daha yakın olsa, rakip beki geçip ceza sahasına girse, orta ve çizgiye inip çevirdiği paslarla pozisyon hazırlasa çok daha etkili bir hücum silahı olur. önceden bunu daha çok yapıyordu. artık ceza sahasına girip bekliyor. şutlarında standart olmadığı için dağa taşa vurdukça eleştiri alıyor.

    misal bugün maçta biri penaltı diğer frikikten iki gol buldu. frikik golü özellikle güzel, önemli ve kritikti. ama her iki duran topu da kendisi kazandırmadı. evet 2 golü var ama 7/1 isabetli orta, 10/1 ikili mücadele, 3/0 çalım istatistiği var.

    eleştirmek peşinde değilim. demek istediğim kerem daha iyisini yapabilir. bizim de özellikle kapanan takımlar karşısında atak geliştirmeye katkı vermesine ihtiyacımız var. bugün kornerden penaltı olmasa, zaha çalımla giderken düşürülüp çizgiden frikik almasa kerem yukarıdaki istatistiklere 0 gol istatistiği de ekleyecekti.

    şükür firesiz geçtik bu maçı. ama kerem golden önce isabetli ortalar, çalımlar, ikili mücadeleler üretmeli ki hücumda kısır olmayalım. yoksa tıkanıp bir sağa bir sola top gevelemekten başka bir şey yapamıyoruz.

    (bkz: 25 ocak 2024 galatasaray istanbulspor maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın