resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 9760
    daha önce çalıştığı hocalar ve çalıştırdığı takımlar itibariyle geçiş ve kontratak oyununu çok iyi biliyor. dikkat ederseniz zorlu maçların daha kolay geçmesinin sebebi bu. derbi profesörü, zor maç adamı vs. hepsini hak ediyor.

    set oyunu için zorlanıyoruz evet ama zaten galatasaray yüzyıllardır bunu oturtmakta güçlük yaşıyordu. bunun için orta saha tanemindi iyi kurmak lazım. selçuk ve melo’lu ikiliden bu yana orta saha tandeminde ezber oyunumuz yok. dönem dönem, bazen maç içinde belirli aralıklarla olan saha içi ezberi haricinde bunu gözümüz kapalı söyleyemiyoruz. kaç tane teknik direktör geldi, hiçbiri okan hoca kadar istikrarlı değildi.

    bence uzun yıllar takımın başında kalacak ve sonrasında avrupa’ya, iyi bir lige ve takıma gidecek. gitmeli de zaten, futbolcular için söylediğimiz şey teknik direktörlerde de olmalı. işin taktik kısmı bir tarafa, avrupa’da hoca olarak çalışmak da hocalık psikolojisini yukarı çıkartacak.

    aslında esas prime dönemini de o zamandan sonra yaşayacak. 4 senelik hükümdarlık gibi bir beklentim yok, lig her geçen sezon daha da zorlaşıyor. ancak avrupa’da hocalık tedrisatı yemiş bir okan buruk da hayalleri süslemiyor değil. o zaman gerçekten avrupa’da kupa hayalleri kurulabilir. şimdiden buna girmek hem kendisine zarar, hem beklentiye giren bizlere. zaten bunun için biraz da ülke ekonomisi ve hatta ülke insanı psikolojisinin de rahatlaması lazım.

    ben kendisini çok seviyor ve beğeniyorum. bence avrupa çapında iyi takımları çalıştırabilecek düzeye geliyor yavaş yavaş. avrupa derken, acun’un hull city’si, erol bulut’un cardiff’i değil. batistutalı, rui costalı, repkalı fiorentina ayarı bir takım.

    mesela mourinho sonrası roma, çok ideal bir profildi. ama bunları düşünmek için çok erken, çünkü henüz bize lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın