• 12
    ilk yarıyı lider kapatan takımımızın ikinci yarıda tuhaf şekilde iç sahadaki samsun - antep - antalya maçlarını sırasıyla kaybetmesi ve kadıköy'de alınan 3-0'lık ağır mağlubiyetle tamamen havlu attığı sezondur.

    önceki sezon hakan şükür, arif erdem, kubilay türkyılmaz hücum hattıyla iyi bir performans gösteren takıma saffet sancaklı ilavesinin yapılmasıyla takımın oyun kimliği de şuursuz bir hal almıştı. ikiz kuleler diyerek hakan şükür, saffet sancaklı ikilisi ile sahaya çıkarken arif erdem ve kubilay türkyılmaz'ın etkinliğini kaybetmesine neden olduk.

    keza benzer şekilde falco götz ve reinhard stumpf gibi iki kaliteli savunma oyuncusunu kaybederken sene boyunca bekir gür, kuzmanovski, feti okuroğlu, sedat balkanlı, kimi zaman mapeza gibi isimlerle o bölgeye çare bulmaya çalışsak da nafileydi. önceki iki sezonun savunma güvencesi kaybolmuştu. yine benzer şekilde 93-94 sezonunda hatrı sayılır katkı aldığımız roger ljung sezon başında takımdan ayrılmıştı.

    yani özetle falco, stumpf, ljung gibi üç kaliteli yabancı yerine stauche, mapeza, kuzmanovski gibi bir üçlüye geçmiştik. şampiyon takımda nedeni anlaşılmayacak şekilde sert revizyonlar yapılmıştı. adnan polat ve adnan sezgin bir araya gelince neler olur sorusunun cevabı niteliğinde.

    sezonun en akıllarda kalan maçı, o dönemler fenerbahçe'nin genç yeteneği aygün'ün kaçırdığı penaltının ardından okan buruk'un gole çevirdiği penaltı vuruşuyla türkiye kupası yarı finalinde fenerbahçe'yi elediğimiz maçtı. ayrıca başbakanlık kupası finalinde de yine penaltılarla fenerbahçe'yi yenmemiz güzeldi.

    en ilginç mücadele ise ilk yarı sonlarında 3-0 mağlup olduğumuz zeytinburnu'na karşı ikinci yarıda rüzgarı tersine çevirip 7-3 kazandığımız ligin son maçıydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın