• 255
    laci sözlükte truva ilan edilmesinin yegane çıkış noktasının, galatasaray sözlük'ün güncel zamanda en çok konuşulan yazarı olması olduğunu düşündüğüm arkadaşımız.

    benim 15 yıldır sözlükte çizdiğim umutsuz vaka profilden yegane farkı, sanırım aradan geçen 15 yılda hem internetin hem de insanımızın geçirdiği değişimin getirdiği farklılıklar.

    bundan 15 sene önce biz de kendimizce galatasaray'ı ve galatasaray'lılığı savunuyorduk. bizim de kendimize göre empoze etmeye çalıştığımız değerlerimiz vardı. bizim de kendimizce öfkelerimiz kavgalarımız vardı.

    ama o zamanlar bazı şeyler daha farklıydı. toplumun gerçeklik algısı ve değer yargılarıyla bu denli oynanmamıştı. bazı kantarların topuzu bu denli kaçmamıştı.

    ya da hala daha ara sıra offline olunabildiği ve internete içerik yükleme işi "heerkese" ulaşmadığı için öyle sanıyorduk, bilemiyorum...

    bundan 15 sene önce başka yazarlar ve başka yazılar vardı.
    bundan 10 sene önce başka yazarlar ve başka yazılar vardı.
    bundan 5 sene önce başka yazarlar ve başka yazılar vardı.
    hala hayatta olursak ve sözlük de yayında kalmaya devam ederse 5 sene sonra başka yazarlar ve yazılar olacak...

    bütün bu takvimlere bakınca tek ortak payda galatasaray ve ortak gaye de kendince galatasaray'a destek rakiplerine köstek olma var.

    galatasaray sözlük de doğrusuyla yanlışıyla, sevabıyla günahıyla, dönemin getirdiklerini reddetmeden ama özüne de sırt çevirmeden; türk internet tarihini geçtim insan ömrü için bile artık uzun sayılacak bir süre ayakta kalmayı başardı.

    yaşadığımız coğrafya gereği ne yazık ki "ümitsiz vaka" hayatlar hiç bitmez. devamlı suretle alttan yenileri gelir. bu bir bayrak yarışı gibi elden ele devam eder.

    bu aralar bu bayrağın sahibi de bu kardeşimiz.

    neticede galatasaraylılar ölür galatasaraylılık ölmez. kimisi evlenir çoluk çocuğa karışır, kimisi ünlü olur kendini gizlemek zorunda kalır, kimisi kendi kendine ihtiyarlar artık yazmak istemez, ama sözlük ayakta kaldığı sürece yeni birileri çıkar...

    kaldı ki öyle bir devirdeyiz ki, bunların iftirası şeref madalyası sayılır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın