resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 9751
    dün akşam ısrarla geçtiğimiz sezona benzer bir kenetlenme ihtiyacının altını çizdi okan hoca. 2022-2023 sezonunda kenetlenmeyi sağlayan 2-1 kazanılan beşiktaş, 7-0 kazanılan başakşehir ve 3-0 kazanılan fenerbahçe maçlarıydı. daha sonrasında aldık yürüdük zaten. bu maçların net ve vurucu skorlarla kazanılmasını sağlayan şey birlik beraberlik değildi ama. kabul edelim, başakşehir maçının bitiş düdüğüne kadar statta veya sözlükte okan buruk hakkında, hatta takım hakkında bir fikir birliği yoktu. önce fikir birliğini, sonra kenetlemeyi geçen sezon okan hocanın ve teknik tekibin zekası sağladı. beşiktaş maçında yunus-kerem kanat kombinasyonundan vazgeçip rakibin zaafını değerlendirmeye yönelik kanatlarda rashica-barış tercihi; bir hafta sonra başakşehir maçına rakibe karşı özel bir meydan okuması olan ve bir önceki hafta derbide yedek kalmasından sebep hırslanmış kerem aktürkoğlu ile başlaması; fenerbahçe maçında hem rakibin savunma dengesini bozacak forvette barış alper yılmaz tercihi hem de orta sahada takımın boy ortalamasını uzatacak ve duran top savunmasını güçlendirecek berkan kutlu tercihi, ki bu tercihleri yaparken yedek bıraktığı adamlar torreira ve icardi idi; bunlardı işin sırrı. hoca önce farkını ortaya koydu; taktiksel zekasını, pratikliğini sahaya yansıttı; sonra birlik-beraberlik oluştu. bunu unutmamamız lazım.

    bu sezon zaman zaman geçen sezona benzer pratik dokunuşları oldu ama dün akşama kadar özellikle ligde okan hoca statükocu bir tavır sergiliyordu 11 oluştururken. reformist değildi, belirli aksaklıkları düzeltmek için çözüm aramıyordu. dün hoca önce bu tutumunu değiştirdi. dün ilk başta kendisi 2022-2023 sezonundaki pratik zekasına ve taktiksel çözümlerine dönüş yaptı. geçen sezonun boey-rashica ikilisine en benzer ikiliyi sonunda sahaya koydu, boey-barış yaptı sağ kulvarı. sol bek mevkisinde gerçek pozisyonu sol bek olan oyuncular verimsizdi, gitti orayı en sorunsuz şekilde kapatabilecek kaan ayhan'ı o bölgede değerlendirdi. forvette halil ısrarından üç maçın ardından vazgeçti, o bölgede oynama tecrübesi olan zaha ile sahaya çıktı. icardi geldiği halde, oynamak istediği halde, sezonun ilk yarısındaki hataya düşülmedi ve oyun planına sadık kalındı. maç skor anlamında kopana kadar icardi kenarda kaldı. torreira-k.demirbay orta alan ikilisine dair hala tereddütlerim var ama elimizdeki en iyi ikilinin şu an için bu olduğu gerçeği ile hareket etti dün okan hoca. bu saydıklarımın hepsinden daha önemli ve daha güzel olan; zaha'dan üst düzey verim alındı, hatta ndombele'den bile atılan son iki golde katkı alındı. ben daha geçen hafta zaha ve ndombele için "gönderin gitsin" yazdım ama bu oyunculardan dün akşamki gibi veya daha üstünde bir katkı alınacaksa, niye gönderilmelerini isteyim ki? kimse istemez bunu. yeter ki oyuncular galatasaray'a katkı versin. bunu daha önce yapan, yapabildiğini net olarak gösteren, bu sezon da yapabileceğinin işaretlerini veren okan hocadır.

    dün akşamki kararlar, yapılan hamleler 2022-2023 sezonu okan buruk'undan esintiler sundu. okan hoca bu mantık, bu kararlar doğrultusunda hareket ederse, taraftar da otomatik olarak 2022-2023 sezonuna döner. kenetlenir. başka galatasaray olmadığının her zaman bilincinde olan insanlarız ama galatasaray'ın da yapabildiği, başarabildiği şeyleri bir hatırlaması lazımdı öncelikle. okan hoca dün hatırladı. bu şekilde de devam etmesini çok istiyorum çünkü bu şekilde devam ettiği takdirde, şampiyonluk 2022-2023 sezonundaki şampiyonluktan bile daha kolay olur. yeter ki okan hoca maçlara yoğunlaşsın, bu şekilde zekasını yansıtmaya devam etsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın