resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2586
    öncelikle belirteyim; zaha benim baya baya sevdiğim bir oyuncuydu premier league'deyken. bildigin palace maçlarini izlerdim zaha ve benteke için. galatasaray'a geldiginde de cok sevinmistim belki keita gibi etkili olur diye. yeni jenerasyon taraftarimiz keita'yi bilmiyor olabilir. youtube'dan abdel kader keita yazip izleyebilirler nasil bir ultra kanat oyuncusu oldugunu.
    öte yandan zaha'yi takiminiza katiyorsaniz onun oyun tarzini da biraz olsun getirmelisiniz. nedir bu tarz? rakipteki bosluklu savunmalar, fiziksel olarak dağ gibi bir santrfor (drogba ekolunden hem fizikli hem teknik), arkasini iyi kapatacak bek ve ön libero ahengi.
    bunlari tek tek ele alalim:
    *rakibin savunma anlayisi: ülkemiz liginde 9 kişi kapaniyor rakipler ve bunu çözme yolu zaha gibi oyuncularin tek baslarina yapabilecekleri seyler değil maalesef.
    *fizikli santrfor: icardi bu sezon sakat ve fiziksel olarak durumu cok vahim maalesef. zaha ile koordine olabilecek halde degil. bakambu bu isi iyi yapabilirdi ona da şans verilmedi malum. barış alper santrfor düşünülseydi o da zaha ile tınlardi buyuk ihtimal. ama o da bir sonraki maddenin kurbani oldu: sol bek.
    -bek ve ön libero: ocak ortasindayiz hala sol bekimiz yok. torreira'nin yedegi ve alternatifi yok. bu durumda zaha yetersiz mi evet. ama suçlu mu? bence hayır...
    almadan galatasaray sözlük'te yazilmis bir entry kadar bile kafa calistirip oyuncu uzerinde dusunulmediyse, bu durum onu tercih edenlerle ilgilidir. oyuncuyla degil. benim nacizane fikrim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın