resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 9623
    geçen sezondan maalesef çok geride olan teknik direktörümüz. geçen sezon kendi yakın galatasaraylı olan arkadaşlarım da dahil, medyada, sözlükte vs. bol bol jesus övücülüğü yapılırken oynadığımız futbolun yakın süreçte sonuç vereceğini ve bir yerde patlama yapacağımızı yazmıştım. algı hocamızın tersine iken bunu rahatlıkla gözlemliyordum. deprem sonrası sezon sonuna doğru belki ritim kaybı, belki yorgunluk etkisi ile icardi’nin olağanüstü performansı olmasa yine çok tıkandığımız dönemler olduğunu da gördüm.

    bu sezona başladığında ya önceki başakşehir ile olan şampiyonlar ligi serüveninden kaynaklı ya da gözünü daha yukarıya dikmesinden dolayı şampiyonlar ligi dönüşünde ligide göz önünde bulundururarak, geniş ve isimli transferlere onay verdiğini düşünüyorum. gerçi bizim ülkede hele ki bizim yaptığımız transferlerin geçmişine bakınca fazla bir seçeneğin de kalmıyor. bir de şartların da farkındadır diye düşünüyorum.

    böylelikle bu sezon özelinde general kadrosu kurulmasına öyle ya da böyle onay vermiş oldu. yaz kampında bol futbolcu havuzundan geçen sezonda da pozitif etkisi olan birçok futbolcu ile yolların ayrılmasına da müsaade etmek durumunda kaldı. yunus gibi, berkan gibi yerli ve iyi rotasyon olabilecek adamların gönderilmesi bence çok yanlış karardı.

    şampiyonlar liginde bu kadro ile zor bir gruba düşmemize rağmen son maçı kopenhag deplasmanında kazanmış olsak çıkacaktık. ligde 1 2 maç harici istikrarsız ve gittikçe kötü oyuna rağmen geçen sezondan bile daha yüksek puan toplamayı başardık.

    burada hocayı bu sezon özelinde çok şanslı görüyorum. sezon başındaki kötü eleme performansına rağmen şampiyonlar ligi gruplarına kalmamız iyi bir başarı idi. gruplarda elenmemize rağmen fena olmayan oyunumuzun karşılığını uefa liginde devam ederek alabildik. lig dönüşünde general kadroyu hiçbir şekilde yönetememesine, kötü ve çözülmüş planının tutmamasına, oturmuş bir kadro ve sistem bulamamasına rağmen maç maç oyuncu performansları ile halen yarıştan kopmadan devam edebiliyoruz. bunun sebebi olarak gerçekten rakiplerin lig tarihinde görüp görülebilecek en kötü dönemlerden belki de en kötüsüne denk gelmemizi gösterebilirim.

    bu sezon özelinde taraftar önce icardi ile başlayan sonra sırası ile zaha-tete ile devam eden, arada angelino’yu gözden tamamen çıkardığımız, yine arada demirbay vs. hemen hemen suçu sahadaki çoğu futbolcuya bağlaması hatta birkaç futbolcu harici hemen hemen tüm futbolcularda bulması asla normal değil. artık hoca işin boyutunu takıntı haline getirmesi ile bu futbolcuları bana göre hem küstürdü hem de taraftarın önüne atmış oldu. ne oynattığı oyundan ne isimlerden asla ödün vermedi. verdiyse de hiçbir şekilde yeni bir şey kolay kolay denemedi.

    geldiğimiz noktada maalesef çekirgenin sıçrayacağı kalmadı. 2 önemli futbolcusundan eksik kayserispor’a bile diş geçiremeyecek hale geldiysek, sadece burada futbolculara, transferlere suçu atıp işin içinden çıkamayız. bana göre oklar bu sezon özelinde artık kendisini de göstermeye başladı.

    yanlış anlaşılmasın, hocamızı çok severim. istifa vs. gibi düşüncem olamaz asla olmadı hatta hocamızın arkasında son ana kadar durmamız gerektiğine inanıyorum. ama hocam artık patronun kim olduğunu göstermenin vaktinin gelmedi mi? bundan sonra yapılacak takviyelerin de kesin sonuç alıp alınmayacağı meçhul. çıkıp elimizdeki mevcut kadroyu koruduğunu, gerçekten bir sorun varsa sorunun çözüleceğini ya da gerekeni yapacağınızı bizlere anlatmanız daha sonra da göstermeniz gerektiğini düşünüyorum. çünkü artık bizim konsolide olmaya, birlik beraberliğe oldukça ihtiyacımız olduğu aşikar. bu sezon ne pahasına olursa olsun o malum, kötü, iğrenç camiadan o şampiyonluğu söke söke alıp fişini çekmemiz lazım. bunu da yapabilecek kabiliyetiniz var. oyuncularınız var. ortada bittik, öldük durumu da yok zaten. bizim sadece bu kötü ve algıcı psikolojiden çıkmamız gerekiyor. bunu da şu an sizden başka yapacak kimse yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın