resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 9570
    aktif teknik direktörler arasında galatasaray'ın başına en çok yakışan, en başarılı ve en potansiyelli hocadır. kötü oyun oynattığı falan da yoktur. şımarık galatasaray'lıların yine 'eleştiri kültürü' kisvesi altında kıymetini bilemediği isimlerden biridir. ligde neredeyse her maçı kazanan, doğru düzgün gol yemeyen bir takım var ortada. istikrarsız kadro, yüklü para harcanıp alınan posası çıkmış oyuncular, bu oyuncuların tamamına yakınının eksik olması, her şeyle kendi başına ilgilenmesi, yönetimin sessizliği gibi hususların hiçbirisinin sorumluluğu kendisine ait değil.

    sorumluluğu dahilinde olan şey galatasaray futbol takımı'na maç kazandırmak, bir oyun anlayışını aşılamak. hocanın oyun anlayışı, oturttuğu sistem gibi başarılısını çok uzun yıllardır görmedik. geldiği günden bugüne neredeyse her maçı kazanacak adamcağız. hiç de neşesinden, güler yüzünden, saha içiyle uğraşmasından ödün vermeden yapıyor bunu ne olursa olsun.

    fenerbahçe geçen sezon da 5-6 gol atıyordu. ligin sonunda çok gol atan değil çok puan toplayan şampiyon oluyor. taş gibi bir anlayışı var hocanın bu konuda.

    ha yedek kulübesinde oyuna alabileceği profesyonel kontratlı iki oyuncunun tete ve ndombele olması, sağ bek yedeği olmadığı için orayı da ilk 11'de alt yapıdan tamamlamak zorunda kalması, geçen sezon tıkır tıkır işleyen hücum hattının fırsat transferi diye diye istikrarsız oyuncularla doldurularak boğulması, gereken yerlere hiçbir hamlenin yapılmamış olmasının sorumlusunu arıyorsanız başlık burası değil.

    eminim ki fatih hoca takımın başında olsa çoktan yönetimle birkaç kez kavga etmişti. okan hoca'ya en büyük saygım da buradan geliyor. en büyük efsanelerin bile problem yaşayacağı ve yaşatacağı ortamda birleştirici ve pozitif hareket etmekten bir an olsun vazgeçmiyor. kimseyi taraftarın önüne atmıyor.

    takım ve eldeki mevcut oyuncu grubuyla alakalı problemler için yazılması gereken başlıklar:
    2023-2024 yaz transfer dönemi
    dursun aydın özbek yönetimi
    şımarık galatasaray taraftarı
App Store'dan indirin Google Play'den alın