• 280
    haftada 3 maçı mümkün değil kaldıramayan kulüplerdir. herkes yoğun fikstürde rakibimiz puan kaybeder diye beklerken ben hep tersini düşündüm ve bunda da hep haklı çıktım. ne olursa olsun 3 büyüklerdeki futbolcular daha iyi fizikaliteye sahipler. rezil durumdaki beşiktaş bile 3 gün sonra 2’nci maçına çıkan, güya son haftaların yenilmezi rize’yi kendi evinde 4’lük yapıyor.

    ha keza konyaspor. galatasaray gibi şampiyonlar ligi azmanlarına karşı fizik olarak ezilmemiş bir takıma 90 dakika boyunca direndiler ama 3 gün sonra pelte çıktılar ve fener’e daha ilk yarıdan 5’lik oldular.

    tabi bunda özellikle naklen yayın gelirlerinin neredeyse 10’da 1’i fiyata düşmesinin ve döviz kurunun anormal yükselmesinin de etkisi büyük.

    ben bunların yine de iyi günlerimiz olduğunu düşünüyorum. eğer bu kulüpler ve yöneticileri, ellerine geçirdikleri parayı ne yapıp edip iyi bir altyapı sistemi kurmak için harcamazlarsa, patır patır küme düşer ve bir daha da toparlayamazlar. anadolu’da özellikle zor şartlarda büyümeye çalışan çocukları ikna etmek, cazibe merkezi oluşturup onlara bir vizyon sunmak zorundalar. bu hem kendileri adına hem de sporcu olmazsa muhtemelen çok zor bir hayat sürecek o çocuğa alternatif başka bir hayat sunma adına çok önemli.

    işin biraz sosyoekonomik kısmına, mikro değil makro açısına dikkat çekmek istedim ama bence ülke futbolunun yegane kurtuluş bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın