• 267
    bize karşı daha dişli oynamayan takımlardır. bizim kızdığımız ve şike ile itham ettiğimiz nokta bize karşı kapalı oynayan her takım fenerbahçe'ye karşı açık oynadılar. azıcık futbol aklı olan insan bu iki kulübe karşı da açık oynanmayacağını bilir. hatta fenerbahçe'yi durduracak, yenecek çok basit bir plan var. geriden oyun kurmayacak ve beklerin arkasına kanat oyuncusunu kaçıracaksın, biraz önde baskı yapıp fenerde hız eksikliği olduğu için de arkaya adam kaçırma riski olmadığı için cezasahası içinde etkili olan oyuncularını pasivize edeceksin. bunları ben bulmadım her düzgün futbol yorumcusu bir şekilde bunları söylüyorlar. peki rize ne yaptı? bize geriden oyun kurmadı ama gitti fenere geriden oyun kurdu. keza başakşehir aynısını yaptı. tek tek saymaya gerek yok ama pendik, istanbul falan temel içgüdü yaparak gel gel dedi fenere!

    bizim ise tek sıkıntımız kapalı savunmaları açmak oldu. her rakip de (fener dahil) bize karşı kapalı oyun oynadı. yukarıda fenere yatan takımlar da dahil hepsi bize karşı en mantıklı oyunu oynadı. hakem etkisini görmezden gelerek söylüyorum biz de hem çok kaçırdık hem de kapalı savunmalara istediğimiz oyunu konyaspor maçına kadar oynayamadık. hatta bazı kişilerce masum ilan edilen anadolu takımlarının nasıl maç sattığını https://twitter.com/...zFvSJo5qhxA&s=19 bu istatistik ile daha net görürsünüz. gökhan aktaş severek takip ettiğim bir galatasaraylı ve bu konuya istatistiksel olarak dikkat çekmiş.

    sonuç olarak burada abuk sabuk iftiralar yok, şerefini satanlara, kişisel ilişkilerinden dolayı maç satanlara karşı bir söylem var. tek bir tanesi bile iftira değil. yıl 2024 bu ülkede 2010-11 sezonunda yapılan şikeye ceza verilmediği için ve ülkede işleyen bir hukuk düzeni olmadığı için hala şike yapılabiliyor. bırakın da en azından burada konuşabilelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın