resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2260
    kaçak oynadığını veya sorumluluk almadığını düşünmediğim futbolcudur. sorumluluk almayan futbolcu daha 2 gün önce konyaspor maçında 90. dakikada rakip kaleciden dönen şutu kovalamaz veya yine maçın sonlarına doğru rakibin 5'e 2 hücumunda geriye koşmaz. geçtiğimiz yıllarda sorumluluk almayan futbolcu çok fazla gördüğüm için zaha'nın böyle olmadığını çok rahat biçimde söyleyebilirim.

    gel gelelim şöyle bir problem var ki kendisi istediği boşlukları bulamıyor. bunda biraz bizim oyunu rakip yarı alana yıkan oyun şablonumuzun da etkisi var zaha'nın son döneminde daha çok geride bekleyen takımlarda oynamaya alışmış olmasının da etkisi var. bu sorunu biraz olsun düzeltebilirsek zaha'nın yapabileceklerini hep beraber göreceğiz zaten.

    kerem aktürkoğlu karşılaştırmasında ise eğer kerem gol kaçırma rekoruna oynamayı bırakmazsa veya kaçırılan 5 net pozisyon 1 gol sayılacak şekilde futbol kuralları değişmezse kerem ve zaha arasında çok büyük fark olduğunu düşünmüyorum. biri çok pozisyona giriyor az gol atıyor diğeri az pozisyona giriyor az gol atıyor. günün sonunda yaptıkları fiziksel katkı benzer seviyede. kerem'in asist sayısı daha fazla ancak burada da aldığı sürenin daha fazla olduğunu da göz önünde bulundurmamız gerekir. hatta daha adil bir karşılaştırma yapacaksak aldıkları maaşlara vs de bakmamız gerekir ki zaha'nın burada çok net geride olduğunu söyleyebiliriz.

    günün sonunda ikisi de bizim oyuncumuz bu karşılaştırmaların sürekli yapılmasının bir faydası olacağını pek zannetmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın