resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 9502
    2022-2023 sezonundaki şampiyonluğu, derbi performansları ve kırdığı rekorlar unutulmuş. 2023-2024 sezonunda son yıllarda şampiyonlar ligi elemelerinden gruplara ulaşabilen tek türk takımı olmuş; şampiyonlar liginde çok yıpratıcı molde, manchester united, bayern münih ve kopenhag karşılaşmaları yapmış olmasına rağmen ligde çok iyi diyebileceğimiz bir puan toplamış takımın teknik direktörü.

    şampiyonlar liginde oynayıp da ligin ilk yarısında bu kadar puan toplayabilen türk takımı oldu mu daha önce ben hatırlamıyorum. bilerek veya bilmeyerek hak ettiği değeri görmemesi gerçekten üzücü. büyük isimlere sahip bir kadroya sahip olması hem şansı hem şanssızlığı oldu, çünkü başarılı olduğunda başarısı küçümseniyor. ikinci şanssızlığı da çok rahat şampiyonluklar kazanabilecekken en yakın rakibi olan fenerbahçe'nin de çok iyi puan ortalaması tutturması. öte yandan, zamanında fatih terim varken olduğu gibi fenerbahçe'nin en büyük şanssızlığı da şampiyonluk kazanabileceği sezonlarda karşısında okan buruk'lu galatasaray olması.

    sonuç: 2022-2023 sezonunda şampiyon olabilmek için 90'a yakın puan toplaması gerekmiş, bunu da galibiyet serisi ve derbi rekorlarıyla başarmış, değeri yeterince bilinmeyen, başarılı teknik direktör.
App Store'dan indirin Google Play'den alın