resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 7732
    iyi veya kötü oynadı demek yerine objektif şekilde 7 ocak 2024 galatasaray konyaspor maçında yaptığı iyi ve kötü şeylere bakalım.

    kerem gol veya asist katkısı sağlamasa da yüksek bir oyuncu puanına sahip. sofascore verilerine göre maçı 7.6 puanla tamamlamış. bu, maçı sadece taraftar gözüyle izleyenlerin fark edemeyeceği, ancak taktiksel açıdan değerlendirenlerin takdir edebileceği unsurlarda başarılı olduğunu gösteriyor. ısı haritasına bakarsak https://gss.gs/NRM.jpg kerem'in hem savunma hem de hücumda katkıda bulunduğu, ayrıca bağlantı oyununu aktif şekilde iyi yönettiğine bir işarettir. bu oyuncu, pozisyon alma konusunda oldukça başarılıydı. 0.69 beklenen gol (xg) ve 0.34 beklenen asist (xa) değerlerine sahipti. halil'e vermediği pasla akıllarda kalsa da, bu maçta üç kritik pas verdi. ancak ne yazık ki takım bu paslardan yararlanamadı. hava topu mücadelelerinde ve yerde yapılan ikili mücadelelerde etkili bir performans sergiledi. iki hava topu mücadelesine girip her ikisini de kazandı. yerde yapılan yedi ikili mücadeleden dördünü kazanarak, toplamda dokuz mücadelenin altısını kazanmış oldu. bir taraftarın gözünden izlenen maçlarda bu pozitif şeyler çoğunlukla gözden kaçar, ancak inanılmaz derecede önemlidirler.

    kerem, iki belirgin negatif özelliği nedeniyle kötü bir performans sergilediği izlenimi yaratıyor. ilk negatif yönü, 0.69 xg (beklenen gol) değerine rağmen gol atamaması. özellikle 48. dakikada penaltı noktasından yaptığı sağ ayaklı şutu gole çevirmesi beklenirdi. ikinci negatif yönü ise düşük pas başarı oranı. denenen 28 pasın sadece 15'inde başarılı olması (%54 pas başarı oranı) oyun planını olumsuz etkiledi ve top kayıplarına, pozisyon kaybına neden oldu.

    ancak bu olumsuzluklara rağmen, oyuncunun pozitif yönleri de dikkate alınmalı. negatif yönler göze çarpsa da, oyuncunun performansının tamamen kötü olduğu sonucuna varılmamalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın